Press "Enter" to skip to content

Pavasario dilema: sodo baldai

323d6eb81fc28304e17cc4672be00e34

Kiekvieną pavasarį, kai pradeda šiltėti orai – norisi, kuo daugiau laiko praleisti lauke. Juk ir kava skanesnė, kai aplink čiulba paukščiai, žydi gėlės ir žaliuoja žolė. Planuojant namų aplinką, verta pagalvoti apie sodo baldus – kokie jie bus, kur juos įkomponuoti, kas geriau derės prie viso sodo stiliaus – mediniai, plastikiniai, o gal minkšti lauko baldai? Vis tik tai nėra labai pigus pirkinys, verta skirti daugiau laiko pamąstymui. Apie baldų pasirinkimą esu rašiusi ir pernai, nes kasmet keičiantis sezonui norisi kažko naujo, įdomaus ir smagu apžvelgti rinkos siūlomas naujoves.

Kaip benuspręstumėte, pirmiausia, siūlyčiau labai rimtai pagalvoti apie sodo planą – nepatingėkite jį nusipiešti, pasidaryti schemą pagal mastelį – kur kokie augalai augs, kiek vietos galite skirti poilsio zonoms. Labai svarbu nepamiršti,  kur planuojate baldus statyti – terasoje, sode ar kieme. Šiaip ar taip, gyvename šalyje, kurioje vasarą lietūs ne tokie reti svečiai. Negi nuolat bėgiosite jų apdenginėti? Taigi, reiktų apgalvoti ir kaip baldus, ypač minkštus apsaugosite. Gal geriau vertėtų įsigyti kokybiškus medinius ar metalinius baldus ir pasiūti spalvingas pagalvėles ir užtiesalus? Jei pasirinksite šitą variantą, reikia pamąstyti, kur sudėsite nuimtas pagalvėles – dėžė, krepšys ar kita vieta, apsaugota nuo drėgmės ir saulės. Ne paskutinėje vietoje ir visa sodo dermė – tarkim, jeigu formuojate Provanso stiliaus darželius ir gėlynus, tai ir baldai turėtų derėti, įsikomponuoti į bendrą erdvę ir stilių.

Gal būt, kai kuriuos baldus galite pasigaminti ir patys – interneto platybėse tikrai galima rasti ne vieną pavyzdį, kaip nagingas meistras sukonstruoja sodo sofą ar stalą iš krovinių paletės. Tikrai, galima susikurti norimą sodo vaizdą su ne pačiomis didžiausiomis investicijomis.

Tada, kai jau nuspręsite, kokių baldų norite, pasirinkimas tikrai platus – įvedę paieškos laukelyje „sodo baldai internetu„, gausite didžiulę pasiūlą baldų neišėję iš namų. Tereikės pasirinkti ir juos atveš Jums tiesiai į namus. Tik šiuo būdu pirkdami būkite atidūs – pažiūrėkite, kad suplanuotas pirkinys tilptų numatytoje vietoje. Tie kas mėgsta pačiupinėti, apžiūrėti ir daugybę kartų permąstyti nemažą pasirinkimą ras specializuotose parduotuvėse ar lauko baldų paviljonuose.

Gražių ir jaukių namų!