Press "Enter" to skip to content

Kodėl kiekviena mama turi mokėti sukurti interneto svetainę

mama su kompiuteriusMamos moka viską! Tuo galime įsitikinti populiariausiuose mamų forumuose, kur moterys dalinasi žiniomis apie statybas, automobilius, baldus ir kitus, gana vyriškus dalykus. Aišku, ant gležnų moters pečių laikosi visi namai, visa šeimos gerovė. Dėl to jai reikia mokėti praktiškai viską. Paprašysi vyro – tokį žvilgsnį atgal mes, kad stiklinės lentynos drebėti pradės… :) Taip išmokstama ir kalti, ir malti, ir truputį… programuoti. (Truputį reiškia, kad žinomi bent esminiai HTML principai).

Kiekviena mama turi mokėti ir susikurti interneto puslapį. Paklausite – Kam? Juk geriau, kai interneto puslapius kuria profesionalai, kurie išmano, ką daro… Tikrai, geriau, kai kuria profesionalai, tačiau verslui, o ne sau asmeniškai. Šiuolaikinės tendencijos rodo, kad interneto svetainės reikalingos kiekvienai šeimai.

Kiekviena mama norėtų pasidalinti savo išradingumu, pasigirti naujais patiekalais, įspūdingu namų dekoru, nauju nupirktu rūbu, o ypač augančiais savo vaikais. Tai ji daro asmeniniame bloge. Tokių blogų Lietuvoje ir pasaulyje be galo daug. Kai kurie susilaukia tokio populiarumo, apie kurį galima tik pasvajoti. Ne, rašyti mokėti nebūtina – užtenka mokėti įdėti nuotraukas ir video.

Jei šeima augina veislinį namų augintinį, jam taip pat reikalingas interneto puslapis. Veislinis šuo su dokumentais ar katinas gali sulaukti pasiūlymų „draugauti“ su veisline kalyte ar katyte. Jei laikoma kalytė, ar katytė, visada galima internete pristatyti jos vedamas vadas. Ne paslaptis, kad veisliniai gyvūnėliai su kilmės dokumentais yra gana brangūs. O kur dar dalyvavimo įvairiose parodose akimirkos? Gyvūno puslapį pildo kas? Aišku mama – tikroji šeimininkė.

Vaikams lankant mokyklą prasideda daugybė užduočių, kurių be interneto pagalbos neatliksi. Tėvas tegus sprendžia matematiką ar paaiškina istorijos vingrybes, tuo tarpu mamai teks padėti ruošti įvairias prezentacijas ir kitus kūrybinius namų darbus. Čia vėl pravers interneto puslapis, tik šį kartą jau vaiko. Su klaiku, jį pildyti teks išmokyti savo atžalą, tačiau pradžioje reikalinga tėvų pagalba.

Mamos dažnai turi tam tikrų pomėgių. Pavyzdžiui, verti apyrankes, velti veltinukus, megzti kepures, kojines, pirštines, megztinius, daryti atvirukus, kepti tortus ir t.t. Visi šie pomėgiai yra labai šaunūs ir labai naudingi, nes tam tikrus darbus galima pelningai parduoti. Ne viską galima parduoti rūbų prekybos puslapiuose, todėl rekomenduojama savo dirbiniams susikurti internetinį tinklalapį ar net visą elektroninę parduotuvę. Taip gimsta mažas šeimos verslas, kuris gali būti puikus pajamų šaltinis.

Jei jau prakalbome apie pajamas, tai yra nemažai profesijų, kurias galima atlikti ir namuose. Pavyzdžiui, manikiūras, masažai, kirpimas, dietos sudarymas, maisto gaminimas furšetams ir pobūviams ir t.t. Tai reiškia, kad galima turėti nuolatinį darbą, bet savo profesinius sugebėjimus pristatyti žmonėms. Interneto puslapis tam puikiausiai tinka. Pristatote save, savo darbus, savo įkainius, pateikiate kontaktus ir puslapį šiek tiek pareklamuojate, pasidomite interneto reklama ir SEO. Su laiku klientai patys pradės rasti ir užsakinėti paslaugas. Tai puikus būdas papildomai užsidirbti.

Ar tikrai reikia tiek daug puslapių, jei mama yra linkusi bendrauti internetu, turi veislinį šunį, vaikų, kurie lanko mokyklą, tuo pačiu mezga kepures nors yra kirpėja? Akivaizdu, kad ne, pakanka ir vieno puslapio. Tik visos veiklos turėtų būti tinkamai pristatytos, o puslapis būti paprastas, suprantamas ir su intuityvia navigacija. Čia jau be profesionalo akies nebeišsiversi… Bet kuriuo atveju, mokėti susikurti interneto puslapį yra naudinga.

Kaip tai padaryti? Yra daugybė mokamų ir nemokamų įrankių internete, bet tai jau kita tema…