Press "Enter" to skip to content

Katinai, vaikai, Pavlova ir kiti vasaros malonumai

Matyt, kiekvienai ateina tas laikas, kai norisi padaryti tai, ko niekad nedarei. Aš niekad nedarau jokių tortų – nes tie pyragai, kuriuos darau – anaiptol nepretenduoja į torto vardą. Mano pašaukimas ne jie. Jau geriau greitai greitai užmaišyti kokius avižinius sausainius ar paburti obuolinį pyragą. Jau esu minėjus, kad turiu tokią „nepadarytų darbų spintelę”, joje buvo ir „iškepti kada nors tortą Pavlovą”. Prisimenu, kai Laima kepė – jau buvo sukirbėjus mintis, kad gal pabandyti. Jos gražuolis tortas čia. Mano eksperimentai paprastesni, o ir nuotraukos ne tokios gražios, bet vaikai sakė, kad skanu.

295498_645818432112961_169347244_n

Pirmiausia, morenginis pagrindas:

5 kiaušinio baltymai
250 g cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai krakmolo

O paskui – grietinėlė, išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, ir viskas, ką turi saldaus šaldytuve – uogos, vaisiai. Kuo daugiau – tuo skaniau. Laukiam braškių, o morengą pasirodo moku kept, nors pati to net neįtariau. Ir Pavlova tikriausiai dėl to puraus balto vaizdo, primenančio balerinos sijoną, nusagstytą vaisių deimantais. O gal ir ne. Bet vis tiek skanu.

Tai va tokie saldumynai skanumynai. Bet iš tikro, tai labiau ruošiaus rašyti apie katinus ir vaikus negu apie pyragus. Tie, kurių namuose auga vaikai – toks vaizdelis kaip pas mus – ne naujiena. Visi ką nors karpo, piešia, ginčyjasi ir džiaugiasi. O priemonių šiais laikais irgi daug – tereikia pasidomėti. Šį sykį išmėginam tekstilinius markerius.

575920_637526806275457_68786442_n

Katinams prireiks: baltos medžiagos, tekstilinių flomasterių, katino formos lekalo, žirklių, siuvimo mašinos ir kamšalo. Dar tų, kurie mėgsta piešti, marginti ir visaip kitaip galvą ir pirštus miklinti. Žinoma, galima naudoti ir margus audinukus, bet pačių išpiešti smagesni.

Iškerpame katino formas. Parsisiųsti galite iš kasiulai.lt. Jų variantas:

free_cat_pattern

Tada tekstiliniais markeriais išmarginame norimais ornamentais, nupiešiame akis, burną, ūsus. Labai svarbu numargintas detales gerai išlyginti, tada markerio pėdsakai „užsitvirtina” ir gaminukus galima skalbti.

Susiuvame.

Nuotraukas, kas gavosi parodysiu kitą sykį – kai baigsiu prikimšti ir geresnė diena nusišypsos. O tai jau senokai Pavlova iškepta ir receptą pažadėjau – o vis tempiau gumą su šituo įrašu.

Puikios dienos.

 

One Comment

  1. […] vnt abrikosų (jų dabar visur yra) 100 g cukraus 3 trynių (baltymus galima sunaudot morengams ir Pavlovoms kepti) poros šaukštelių cinamono 200 g plakamosios grietinėlės 200 g maskarponės (gal […]

Comments are closed.