Press "Enter" to skip to content

Dovana mamai

551279_512845918773278_198835434_n

Gegužis nuostabus mėnuo, po šalto ir ilgo periodo, vis tiek padovanosiantis šiltas dienas ir alyvų žiedus. Žmonės, visad nepatenkinti dviem dalykais – oru ir valdžia. Bet matyt tokia mūsų prigimtis. Bet kokiu atveju, gegužė turtinga šventėmis – sekmadienį Motinos diena, vidury mėnesio – Mildinės (lietuviškasis Valentinas), paskui – Šeimos diena. O mėnesio pabaigoj nuvilnys mokyklų, darželių užbaigtuvių šventės.

Dabar apie Motinos dieną. Tikriausiai, jau susimąstėte, ką padovanosite savosioms, jie ne – pasiūlysiu keletą idėjų, kurios galbūt pravers ruošiant dovanas ir vaišes mamoms. Juk visus metus jos rūpinasi šeimyna, verda pietus, kepa pyragus – kodėl tą vieną dieną, neleidus joms pailsėti nuo rūpesčių ir nepalepinus jų? Mamai skiriami gražiausi žodžiai, perkamos arba gaminamos dovanos. Keletas idėjų tiems, kurie mamą norėtų pradžiuginti rankų darbo dovanomis.

Galima pagaminti segę –  jei mama mėgsta rankdarbius, ypač mezgimą. Prireiks medinio širdelės formos pagrindo, dviejų dantų krapštukų, poros karoliukų, siūlų, užsegimo ir klijų:

str5

Žinoma, šiai segei pagaminti reiks ne tik kruopštumo, bet ir elementarių mezgimo įgūdžių, bet rezultatas vertas pastangų.

Galima pasiūti šalikėlį. Tokio nei su žiburiu nerasite jokioej parduotuvėje, nes galėsite panaudoti medžiagą, kuri miela mamos akiai ir širdžiai. Be to, jei esate labai išradingi – medžiagą galite pasigaminti ir patys – išmarginę skiautę tekstiliniais markeriais arba pasinaudodami instrukcijomis sukurti nuostabius vaivorykštinius ornamentus batikos pagalba:

Flamingo-infinity-scarf4

 

O gal nemėgstate nei megzti, nei siūti? Tada pasinaudodami nemokamais spausdinimo šablonais pasigaminkite atvirukų, girliandų ar skirtukų.

cinco-de-mayo-square-printables-at-Tatertots-and-Jello

Jau esam rodę, bet galbūt Jums pravers, jei nesate darę – štai tokia kuponų knygelė. Tai ilgalaikė dovana, su mažais darbeliais, kuriuos mama bet kada gali užsakyti. Jei nenorite spausdinti, kuponų knygeles galima nupiešti, dekoruoti.

Gražių minčių ir smagių idėjų!