Press "Enter" to skip to content

Žirnių sriuba su kalakutienos kukuliais

Reikės:

2 stiklinių mirkytų žirnių

2 didelių svogūnų

3 morkų

1 nedidelio indelio luptų pomidorų savo sultyse

6 vidutinio dydžio bulvių

300 g kalakutienos faršo

šaukšto aliejaus svogūnų ir morkų pakepinimui

druskos, pipirų, baziliko

 

Užkaičiame puodą su vandeniu. Reiktų labai mažiuko nepasiimt – žirniai užvirę suputoja, gali išbėgti. Suberiame žirnius ir verdame gerą pusvalandį. Tada sudedame sulaužytas bulves (išmokau šį seną būdą iš Beatos, bet pasirodo  mano vyras senai žinojo – čia tik žemaičiams naujas jisai). Verdam toliau. Sudedame iš kalakutienos suformuotus rutuliukus.Verdam, kol išvirs bulvės ir mėsa.

Svogūnus ir morkas supjaustome, pakepiname. Supilame susmulkintus pomidorus į keptuvę. Pasūdom, papipirinam, žolelių pridedam.Išsitroškinus supilame į sriubą.

Dar truputį paverdame ir … skanaus!

Šiai sriubai išvirti reikia nemažai laiko, bet skonis ir aromatas – puikus. Pliusas, kad jei nesuvalgot visko – iš ryto ji vis tiek taip pat puiki, kaip ir ką tik išvirta.