Press "Enter" to skip to content

Velykų duonelė

Nuotrauka Giedrės Zagorskienės

 

Šį receptą mums pasiūlė skaitytoja Giedrė. Nors duonelė vadinasi „Velykų”, bet visai tinkama ir sočiam užkandžiui bet kada:

4 kiaušiniai
50 ml alyvuogių aliejaus
100 ml pieno
260 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
100 g. alyvuogių
150 g. fetos arba fetaki sūrio
1 š. Provanso žolelių mišinio
8-10 vyšninių pomidorų
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis cukraus
druskos

Kiaušinius, pieną, aliejų plakti, kol pasidarys vientisa masė. Persijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, į juos įmaišyti cukrų, druską, pipirus ir Provanso žolelių mišinį. Kiaušinių plakinį sumaišyti su miltų mišiniu. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Į masę įmaišyti pusiau perpjautus pomidorus, fetos sūrio gabaliukus ir alyvuoges. Tešlą supilti į aliejumi pateptą pailgą kepimo formą (jei ji ne silikoninė, tuomet iškloti kepimo popieriumi). Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Skanaus!