Press "Enter" to skip to content

Veido odos priežiūra rudenį

Vėstančios dienos ir vis rečiau mus lepinanti saulė skelbia rudens pradžią, plono šilko ar lino apdarus palaipsniui keičiame šiltesniais. O kaip yra su odos priežiūros preimonėmis?

Daugelio oda po gausių vasaros saulės vonių  pradeda pleiskanotis ir luptis – taip yra dėl nepakankamo drėgmės kiekio ląstelėse. Tad rudenį kaip bet kuriuo kitu metų laiku odą reikia drėkinti ir maitinti.

Norint išlaikyti tinkamą drėgmės lygį odoje reikia ją prisotinti dekuonimi. Tam reikia laikytis labia paprastos ir efektyvios taisyklės: privalu nusivalyti makiažą, nors ir vidurį nakties!  Šią procedūrą reikia daryti du kartus naudojant aliejinį valiklį: pirmą kartą – norint „išlaisvinti” odą iš purvo, nuvalyti makiažą ir įvairius nešvarumus, antrą kartą – siekiant visiškai nuvalyti ir detoksikuoti odą. Veido valyti muilu ir karštų vandeniu negalima, nes tiek muilas, tiek karštas vanduo ištraukia iš odos drėgmę ir ji praranda sveiką skaistumą, elastingumą ir tonusą.

Ne dažniau kaip porą kartų per mėnesį atlikite veido odos šveitimą. Per dažnai atlikdamos šveitimą gausite priešingą rezultatą nei tikitės, oda nuo abrazyvinių šveitiklio dalelių pasidarys labai jautri ir gali visiškai netikėtai reaguoti į jūsų mėgiamą kremą ar kitas kosmetines priemones, bei aplinką. Po pilingo būtina veidą pamaloninti kauke. Ruduo geriausias metas rinktis kaukes su AHA (alfahidroksi) rūgštimi ir balinančias, kurios atgaivins nuo saulės pavargusią ir pašviesins pigmentinių dėmių nusėtą  veidą. Žinoma, jei norite teisingo ir ilgalaikio efekto kreipkitės į savo kosmetologą, nes minėto poveikio kaukės dažniausiai yra skirtos tik profesionaliam naudojimui.  Namuose geriau darykite kosmetinio molio kaukes, kaip teisingai atlikti šią procedūrą rašiau straipsnyje švytintis nuotakos veidas.

Veido priežiūros procedūra baigiama kremu. Tad kokį rinktis šaltuoju metų laiku? Vis dar gajus mitas, kad rudenį ir žiemą dienai yra tinkamiausas maitinamas kremas, o nakčiai – drėkinamasis; šiltuoju metų laiku – atvirkščiai. Šis mitas jau senai sugriautas, nes rudenį mūsų odą sausina kondicionieriai esantys patalpose ir automobiliuose, bei užterštas miestų oras, nesveikas ir greitas maistas, kava, tabakas ir alkoholis taip pat išrtaukia drėgmę iš odos ląstelių. Taigi jei jūs dirbate ofise ar kitoje uždaroje patalpoje ir į darbą važinėjate automobiliu drąsiai rinkitės dienai drėkinantį kremą. Jei jūsų oda jautri, sausa arba normai rinkitės kremą praturtintą alavijų žele, avokadų, ramunėlių, levandų, saulėgražų, saldžiųjų migdolų aliejais, rozmarinu, bičių pikių, vit. A, B5, C, E, kolagenu, riebiai odai tiks kremas su arbatmedžiu, o brandžiai šaltuoju metų laiku tinka kremas su rūgštimis (helurono, AHA, pieno ir kitos). Sodrius maitinamuosius kremus palikite nakčiai arba ilgiems pasivaikščiojimams.

Rudenį nevalia pamiršti purškiamo terminio vandens arba drėkiklio-toniko pagaminto iš hidrolatų . Rinkitės tokį, kad bet kuriuo dienos metu galėtumėte atgaivinti odą ir nesugadinti makiažo. Visiems odos tipams labiausiai tinka drėkiklis su rožių arba levandų hidrolatu.

Nuo per mažo drėgmės kiekio organizme, saulės, vėjo, bei užterštos aplinkos jūsų lūpos kaip ir visa kūno oda yra linkusios sausėti ir kyla noras jas aplaižyti. Atsispirkite šiai pagudai! Naudokite specialų lūpas puoselėjantį balzamą su rožėmis, alavijais, vitaminais, taukmedžio sviestu ar aliejais, taip pat tinka ir citrusiniai balzamai.

 Būkite žavios!