Veganiški riešutų ir slyvų saldainiai

 

 

16 džiovintų slyvų  (galima naudoti ir datules)

3/4 puodelio kokoso drožlių

1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių

1 šaukštas cukraus pudros

1 šaukštas kakavos miltelių

24 migdolai

1/2 puodelio nepieniško šokolado čipsų

Slyvas, kokosą suberiame į kombainą, ten pat sudedame 1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių. Kapojame, kol pasidaro vientisa, lipni masė. Iškrečiame ją ant maistinės plėvelės, uždengiame plėvele ir išplojame, kad būtų maždaug 2.5 cm storio. Tą išplotą blyną dedame į šaldytuvą 15 minučių.

Cukraus pudrą sumaišome su kakavos milteliais (po vieną valgomą šaukštą), suberiame į lėkštę. Imame po gabaliuką masės, į vidurį įspraudžiame migdolą. Pavoliojame gautą saldainį kakavos ir pudros mišinyje.

Gaunasi 24 vienetai. Dedame į šaldytuvą 5 minutėms.

Tuo tarpu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą. Supilame jį į konditerinį maišelį ir papuošiame kiekvieną saldainį.

Galima laikyti dvi dienas kambario temperatūroje, šaldytuve ilgiau.

Skanaus!

Idėja ir nuotrauka iš blog.fatfreevegan.com, nes mano fotoaparatas vis dar atostogauja.

 

 

 

Written by Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

This article has 1 comment

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>