Press "Enter" to skip to content

„Vaikiškos maldelės“ – knygelė ne tik mažiesiems

„Dievas juos myli, angelai saugo, maži vaikeliai dideli užauga“ – tokiais paprastais, bet prasmingais žodžiais prasideda unikali ir pirmoji Lietuvoje maldelių vaikams knygelė „Vaikiškos maldelės“. UAB „IT Trade“ sudarytas ir išleistas maldelių rinkinys lyg gaivus vėjo gūsis krikščioniškų sakralinių tekstų kontekste. Juk vaikai pernelyg maži, kad suvoktų Šventojo Rašto ir maldaknygių turinį, tad jų širdelių dažniausiai nepasiekia mechaniškai išmoktos nesuprantamos suaugusiųjų maldos. Todėl siekiant vaikučiams atverti krikščioniškojo tikėjimo paslaptis labai pravartu pasitelkti „Vaikiškas maldeles“, kurias sukūrė lietuvių autoriai prabildami mūsų mažųjų lūpomis.

Knygelėje pateiktos 65 krikščioniško turinio maldelės, skirtos Dievuliui, Švč. Mergelei Marijai ir Angelui Sargui. Daugiausia maldelių sudėta Dievuliui: vienomis dėkojama už gyvenimą ir jo grožį, nuolatinę globą, kitomis prašoma padėti išsipildyti svajonei, greičiau pasveikti, saugoti nuo blogio, ginti Lietuvą ir pan. Yra ir specifinių maldelių, kalbamų tik tam tikromis progomis – per Velykas, Kūčias, Kalėdas, ar skirtų konkretiems mažulėliams, pavyzdžiui, emigrantų vaikams. Švč. Mergelei Marijai sukurtose maldelėse dažniausiai prašoma apgaubti motiniška meile ir šiluma, o Angelo Sargo meldžiama saugoti nuo negandų ir globoti. Labai įdomu, kad kiekvieno skyriaus pabaigoje palikta po puslapį, kuriame galima užrašyti savo sukurtą maldelę Dievuliui, Švč. Mergelei Marijai ir Angelui Sargui – toks knygelės sudarytojų sprendimas suteikia progą mažajam skaitytojui išreikšti savo mintis, padėką ar prašymą.

„Vaikiškos maldelės“ sukurtos vaikams, tačiau ir kiekvienam suaugusiajam tikrai praverstų kartu su mažyliais pavartyti knygelę ir paskaityti gėrio, šviesos ir vilties kupinus posmus. Maldelių skaitymas galėtų tapti prasmingu ir suartinančiu kiekvieno ryto ar vakaro ritualu, padėsiančiu tėveliams skiepyti savo atžaloms dvasingumą ir amžinąsias vertybes.

Ši maldelių knygelė, iliustruota nuotaikingais originaliais piešinėliais galėtų būti puiki krikštatėvių dovana mažyliui, nes būtent jie yra laikomi krikštijamo vaikelio vedliais krikščioniškojo tikėjimo keliu. Tačiau ne tik! Nuoširdžių maldelių rinkinys taip pat pradžiugintų ir Pirmosios komunijos sakramentą priėmusius vaikus, kad jie, pakvietę Dievulį į savo sielą, galėtų kasdien jam dėkoti už gyvenimo grožį ir gėrį. Tiesą sakant, bet kuri religinė šventė – Kalėdos ar Velykos yra puiki proga nustebinti mažuosius krikščionis tokia miela dovana ir stiprinti jų tikėjimą.

 

2 Comments

  1. […] Atėjo pavasaris. Kaziuko mugė. Jomarkai šurmuliuoja, žmonės žiūri, perka, ragauja… O mes ta proga norime tiesiog padovanoti viskaskrikstui.lt įsteigtą prizą – knygutę „Vaikiškos maldelės“. Apie knygelę jau esame rašę čia. […]

Comments are closed.