Press "Enter" to skip to content

Uždarbis internete – lengva ir įmanoma?

Uždarbio galimybėmis iš interneto projektų yra domėjęsi keli eitne.lt bendraautoriai. Kadangi ši tema ne visai telpa po portalo tematikos „kepure”, pasinaudodamas privilegine teise, pareklamuosiu ir įdėsiu nuorodą į savo kitame projekte parašytą straipsnį būtent tokia tematika: kaip uždirbti internete?

Kas paskatino parašyti tokį straipsnį ir kodėl noriu pasidalinti šiomis žiniomis su jumis? Visų pirma – tokių patarimų ir pamokymų iš žmonių, kurie tai jau išbandė, pinas angliškas internetas.

Antra – Lietuvoje ši niša, galima sakyti, embriono stadijoje. Ne taip seniai perskaičiau, deja nepamenu kur, nes žymelė mobiliojo telefono naršyklėje neišliko, kad verslo konsultantai labai pagyrė ir paskatino vieno startuoliško projekto kūrėjus. Iš karto kilo mintis, kad tokiems konsultantams rašiklius nukapoti reikėtų, ar bent jau paimti jų pinigus pradinei investicijai, akcijas paliekant projekto kūrėjams. Kas gi čia blogo, paklausite? Ogi tai, kad projekto idėja buvo sukurti informacinę svetainę, kuri uždirbtų iš reklamos talpinimo ir, vėliau, pilno turinio apmokestinimo. Pilnas turinio apmokestinimas ne visiškai pasitvirtina netgi stambiems projektams, o iš reklamos skydelių talpinimo, dažniausiai, galima uždirbti nebent serverio nuomai apmokėti. Žinoma, dėl to nereikėtų numoti ranka į šį pajamų šaltinį ir jo atsisakyti. Tačiau kalbant apie apmokestintą turinį – už jį mokama tik tuomet, kai nėra kitos išeities. Iš principo vartotojams internete informacija turi būti prieinama nemokamai, o apmokestinamas nebent taip vadinamasis „premium” turinys (atskleidžiantis specifines „know-how” žinias ar susijęs su asmeninėmis konsultacijomis).

Ir trečia – kuo mūsų daugiau, tuo niša gyvybingesnė, tuo daugiau galimybių uždirbti. Taigi – užsukite į mano projektą ir prisijunkite prie, kol kas, negausios norinčių uždirbti internete grupės. Ateitis – mūsų rankose!

2 Comments

Comments are closed.