Press "Enter" to skip to content

Uogienės žiemai: raudonųjų serbentų uogienė su apelsinais ir migdolais

Raudonieji serbentai… Daugumai asocijuojasi su rūgštoku prieskoniu, nors pačiai man jie saldūs. Ypač, kaip dabar, taip stipriai sunokę. Kai prisimenu vaikystės „limonadus” – serbentų uogienė sumaišyta su vandeniu, dar ir dabar jaučiu skonį burnoje. Mūsų vaikai irgi lepinami įvairiomis uogienėmis, nors ir neverdu tiek jų, kaip mano mama virdavo, bet košei ar blynams pagardinti – savos tikrai pakanka, nereikia bėgti į parduotuvę. Šiaip ar taip, lietuviai mėgsta viską kaupti, o podelio lentyna su spalvotais uogienių stiklainiukais atrodo žaviai. Kaip besakytum.

Pasidalinsiu, keliais uogienių receptais, nes mėgstu visaip eksperimentuoti, makaluoti ir vis žiūrėti kas gaunasi.

Pirmoji Jūsų teismui – raudonųjų serbentų uogienė su apelsinais ir migdolais.

Reikės:

2 kg serbentų
0,5 l vandens
2 apelsinai
100 g migdolų drožlių
2 kg cukraus (jei naudosite uogienių cukrų – reiks mažiau).
 
Serbentus nuplauname, pašaliname kotelius. Sudedame į puodą ir užpilame vandeniu. Verdame kol suminkštėja. Tada į didelį kiaurasamtį paklojame marlės porą sluoksnių ir supilame serbentų tyrę. Leidžiame varvėti 8-12 valandų.
 
Apelsinus švariai nuplauname su soda ir šiltu vandeniu. Supjaustome su visomis žievelėmis plonomis riekelėmis. Riekeles padaliname pusiau.
 
Į puodą užkaičiame serbentų sultis, supilame cukrų ir verdame nugraibydamos putas.
 
Sudedame apelsinus, suberiame migdolų drožles.
 
Verdame apie 15-20 minučių, supilstome į švarius stiklainius ir užsukame dangteliais.
Skanaus!
 

Va, tokia viena iš uogienių žiemai. Paskui papasakosiu apie kitus skonių bandymus. Gražios Jums savaitės, kol dar vasara.