Press "Enter" to skip to content

Sviestiniai mielinės tešlos rageliai

Labai mėgstu visokius eksperimentus. Virtuvėje irgi, tik ne visad turiu laiko viską surašyti. Dabar išmėginu įvairiausias mielines tešlas. Kiekviena turi savo savybių, skirtingo skonio, skirtingų pakilimo/traškėjimo savybių. Šį sykį išmėginau Padėkos dienos ragelius. Žinoma, sviesto čia nemažai, bet juk niekas neliepia suvalgyti visos skardos. Mūsų ir šiaip nemažai – tai penkiems po dvi – tai jau dešimt.

Bet jeigu sugalvosite tokių išsikepti – tikrai nenusivilsite – bandelės minkštutės, skanios. Vaikai iš sykio ėmėsi naikinimo akcijos. O šiaip labai neblogai tinka prie arbatos ir pusryčiams.

Tešlai prireiks:

1,5 stiklinės pieno
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
2 stiklinės šilto vandens
10 stiklinių miltų
200 g sviesto

 

Sviestą (100 g)  supjaustome kubeliais, supilame pieną, cukrų (išskyrus tą vieną šaukštą) į puodą ir šildome, kol sviestas ištirps. Galima lydyti ir mikrobangų krosnelėje.

Kitame inde užmaišome mieles – ištirpdome mieles šiltame vandenyje, suberiame cukrų, druską, įkuliame kiaušinį, supilame porą stiklinių miltų. Viską išmaišome ir leidžiame pradėti „gyventi”.

Į mielių mikstūrą supilame pravėsusį tirpintą sviestą su pienu ir cukrumi. Suberiame likusius miltus. Išmaišome, leidžiame pakilti. Padaliname tešlą į tris dalis. Iškočiojame apskritimus ir aptepame tešlą sviestu. Supjaustome kaip picą trikampiais ir susukame bandeles. Dedame vieną prie kitos ant sviestu išteptos skardos ir kepame.

Iškepusias bandeles patepame sviestu.

Skanaus!

Pagal howdoesshe.com

One Comment

Comments are closed.