Press "Enter" to skip to content

Skėčių naudojimo etiketas: 4 dalykai, kuriuos privalo žinoti kiekvienas

 

Ruduo, tas laikas, kai visi prisimena skėčius. Šį sykį nekalbėsiu apie skėčių spalvas – nors rudeniop labai smagu žengti po spalvotu, ryškiu skėčiu, nei apie dydį priklausomai nuo ūgio.

Pirmiausia, reiktų nepamiršti, kad skėčiai labai išplečia asmeninę erdvę. Vadinasi, reikia atidžiau dairytis, kad neužkabintumėte kitų žmonių ir netrukdytumėte jiems. Be to žmonės skirtingo aukščio – neatsargiai išskleisdami skėtį, galite sužeisti kitus žmones. Taigi – pirmiausia, nepamirškite, kad gatvėje esate ne vienas, o aplinkinių žmonių sveikata svarbesnė nei išlikti sausutėliam. be to, nelabai gera mintis skėtį nešti į masinius koncertus ar sporto varžybas – taip labai trukdysite aplinkiniams.

Antrasis dalykas, kurio derėtų nepamiršti – skėtis saugo nuo lietaus, vadinasi, Jūs liekate sausi, bet… Jūsų skėtis – šlapias. Taigi nedėkite jo, kur papuolė – ant autobuso sėdynių, suolo. Be to, kai laikote rankoje – nuo jo gali lašėti ant aplinkinių. Taigi, nepamirškite su savimi pasiimti plastikinio maišelio, į kurį įdėsite skėtį, kai nebenaudosite. Jeigu to nepadarėte – dėkite tiesiog ant autobuso ar traukinio grindų – juk jis vis tiek šlapias ir purvinas.

Trečias dalykas, kurio nevertėtų pamiršti – per lietų, net su skėčiu reikia judėti pakankamai greitai, kad netrukdytumėte kitiems. Juk kiti gali jo ir neturėti, o kuo mažiau sušlapti nori visi. jeigu išėjote pasivaikščioti į lietų – pasirinkite mažiausiai trukdančius aplinkiniams maršrutus, kad galėtumėt ramiai pasvajoti. Be to, jei skėtis lazdos formos – laikykite jį vertikaliai, smaigaliu žemyn, o ne neškitės horizontaliai po pažasčia, kad ko nors nesužeistumėte.

Ketvirta – nepamirškite kaip nors pasižymėti savo skėtį, kad nesusimaišytumėte imdami iš stendo prie durų.

Daugiau saulėtų dienų!