Press "Enter" to skip to content

Šeštadienio pamąstymai

Taip jau būna kartais – planuoji planuoji, o kažkas nuneša visus planus ir dar šypteli pakeliui. Gal todėl, kad šiandien tarptautinė pokštų diena? O gal todėl, kad šiandien Pietryčių Azijoje švenčiami Naujieji metai?

Jei dar mažai progų –  Angoloje – jaunimo diena. Japonijoje – Takajamos pavasario festivalis (Takayama Matsuri). Gruzijoje – gimtosios kalbos diena, Ukrainoje savo dieną švenčia kelių policininkai. Jaroslavlio srityje minima dirbtinio ežero dugne likusio senovinio miesto, Mologos, diena.

O mes ruošiamės Atvelykiui. Jau sudėjau į puodą kiaušinius su svogūnų lukštais paburbuliuoti, kai kuriuos siūlais apnarpliojau, žolelėmis apdėliojau. Rytoj Vaikų Velykos. Gražiai pradėję švęst, šį sekmadienį gražiai pabaigsim. Pagal krikščionybę, Atvelykis dar vadinamas Tomo sekmadieniu.  Apaštalas Tomas negalėjo kartu su kitais apaštalais dalyvauti Velykų įvykiuose ir tuo netikėjo, todėl Velykos jam buvo tarsi atnaujintos. Tomas sunkiau nei kiti apaštalai patikėjo Kristaus prisikėlimu. Jonas patikėjo vien pamatęs numestas drobules, o Tomas įtikėjo tik įkišęs pirštą į Jėzaus žaizdų vietą. Tomo sekmadienis yra Velykų atnaujinimas tiems, kurie negalėjo švęsti Velykų.

Taigi, tie kas nespėjo atšvęst – dar gali pagauti progą. Ir su vaikais kiaušiniais pasidžiaugti. Gaila, kad planai sugriuvo, ir šiemet mūsų velykinėjimai kiek kitokie nei planuoti. Bet linkim pasveikti mūsų šauniam solistui Erikui – juk Gegužės pirmą mūsų visų laukia Klaipėdos kūdikių namų vaikučiai.

Puikios šventės visiems, stiprių  margučių ir gero oro!

 

 

One Comment

  1. […] lepino gražiu oru ir saule. Tai pati gražiausia vaikų šventė – Atvelykis. Kaip jau ir esu rašius, visais laikais šią dieną būdavo vaikų taisykles – jie […]

Comments are closed.