Press "Enter" to skip to content

Pusryčių keksiukai ir kiti sekmadieniniai dalykai

Sekmadieniai visad tingūs ir ramūs – skirti šeimynai palepinti. Nereikia lėkt nei paskaitų skaityt, nei šiaip visokių kitokių reikalų prisiplanuojam. Už tai galima duonutę užmaišyt ir iškept. Ir šeimyną įdomesniais pusryčiais palepint. Jų receptas kaip tik vėliau šitam įraše ir puikuosis – sūrūs keksiukai su rūkytu kumpiu ir sūriu. Vis ne sumuštiniai.

Šį sekmadienį ir nuveikta nemažai – su Laimute darėme Dienos projektą – Sniego užuolaidas. Lauksim fotografijų, tada ir aprašymą sudėsiu. Kad būtų įdomiau laukt – ar kada darėt sniego bumbulus su šakute? Taip taip, ta pačia, kuria kepsnius valgot. Mes su Laima darėm ir nemažai.

O čia ir pusrytinių keksiukų receptas. Žinoma, ne taip gražiai kaip pas Beatą (fotografavo Dainius telefonu), bet skonis neblogas:

150 g kvietinių miltų

 150 g kukurūzų miltų
300 g natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
100 g sūrio
100 g rūkyto kumpelio
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kepimo miltelių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, raudonėlio

Kiaušinius išsukame su aliejumi ir jogurtu. Suberiame prieskonius, kepimo miltelius, smulkiai kubeliais supjaustytą sūrį, kumpelį ir svogūną. Supilame aliejų. Įmaišome abiejų rūšių miltus.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Skanaus!

Iškilo puikiai, su kava ar arbata – pats tas.

Kitą savaitgalį planuojam jau ir namus papuošt, reiks tik raudonų kaspinų nusipirkt ir prinert snaigių – bet apie jas ir puošmenas – kitą sykį parašysiu, nes nėra ko apie planus per daug pasakoti – sako, tada neišsipildo. Nors, geras planas – pusė darbo. Kita savaitė irgi puiki laukia. Trečiadienį kviečiu visus į paskaitą:

Man tikrai malonu susitikti su kiekvienu iš Jūsų. Taigi drąsiai prieikite, kalbinkite.

Puikios ateinančios savaitės.