Press "Enter" to skip to content

Pirkinių sąrašas

Tikriausiai, daugeliui šeimų, kurios augina ne vieną vaiką – apsipirkimo diena panaši į iššūkį. Nors tinkamas pirkinių sąrašas praverčia visiems, nepriklausomai nei nuo vaikų skaičiaus, nei nuo apsipirkimo įpročių. Tinkamai sudarytas pirkinių sąrašas ne tik padeda sėkmingai ir patogiai apsipirkti, bet ir taupo nervus. Be to taupo ir pinigus, nes išvengiate bet kokių impulsinių pirkinių. Juk dažnai būna – tam specialus pasiūlymas, tam akcija, o anas iš viso 3 už dviejų kainą. Tada, kai būnate suplanavę, kokių konkrečiai produktų reikia – nebetenka blaškytis.

Kaip geriau sudaryti apsipirkimų sąrašą?

Pirmiausia, skirkite jam sudaryti pakankamai daug laiko. Man padeda magnetu ant šaldytuvo pritvirtintas lapas. Į jį galima užrašyti viską, ko pasigedote per savaitę arba, kas baigėsi.

Nuspręskite, ką gaminsite tą savaitę. Atrodo, sudėtinga, bet tikrai įmanoma, bent jau vieną pagrindinį dienos patiekalą. Planuodami meniu, pagalvokite, kaip galite supaprastinti savo darbą – tarkim, jei gaminate faršą kotletams, gal verta jo pasilikti ir bolonietiškam makaronų padažui kitai dienai?

Patikrinkite atsargas. Tai naudinga dėl kelių priežasčių, viena svarbiausių – neteks išmesti nebegaliojančio maisto. Kruopos, miltai, aliejus – atsargos, iš kurių bet kada galima, ką nors „suregzti”.

Sudarykite sąrašą pagal parduotuvės planą, t.y. surašykite reikiamus produktus pagal parduotuvės skyrius – pavyzdžiui, vienoje vietoje surašykite viską, ką galite nusipirkti pieno skyriuje – pienas, kefyras, sūris, varškė; duonos skyrius – duona, batonas, bandelės; mėsos skyrius – mėsa, mėsos gaminiai. Tada teks mažiau blaškytis ir nereikės vis grįžti, kad kažką pamiršai. be to, strūktūruotas sąrašas taupo laiką ir pinigus.

O tai pamiršti grietinę, grįžti kitą dieną jos nusipirkti ir pirkinių krepšys vėl pilnas.

Dar labai svarbu tinkamai pasirinkti parduotuvę. Tarkim, jei Jums reikia tik indelio grietinės – užsukite į mažą parduotuvę ir nusipirkite jos, tegul ir keliais centais brangiau, bet su mažiau pagundų. Žinoma, tokia parduotuvėlė netiks, jeigu nusprendėte penkių asmenų šeimą apipirkti savaitei dviems.

Į pirkinių sąrašą įtraukite skanėstus. Ypač, jei turite vaikų. Arba mėgstate užkandžiauti. Suplanuoti skanėstai irgi drausmina – neprivalgysite per daug, galite rinktis sveikesnius.

Kaip pirkinių sąrašą sudarote Jūs?