Press "Enter" to skip to content

Paprikų troškinys su keptomis dešrelėmis

Sekmadieniais, kai turiu daugaiu laiko, mėgstu pasisukioti virtuvėje ir pagaminti ką nors, ko dar negaminau ar esu gaminus labai senai. Apie paprikas ir jų karaliavimą mūsų šeimynos pomėgiuose – jau esu rašiusi. Taigi, skaičiau aš Beatos įrašą, kad jai ne vis vien, kad mums čia Lietuvoje šalta ir priminė savo paprikų ir dešrelių troškinį. Kadangi, ingridentai labai priimti ir žinau, kad nevalgys nebent Vaiva (ji pas mus nevalgo nieko, kas primena dešrą ar mėsa – vegetarinis amžiaus tarpsnis), ėmiausi darbo. Žinoma, kaip visad – virtuvėje eksperimentai, nes niekad nedarau pagal receptus. Dedi šio, ano ir kito.

Galų gale gavosi visai neblogas patiekalas, kuriam prireiks:

3 didelių raudonų paprikų
1 didelės morkos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
400 g skardinės konservuotų pomidorų be odelių savo sultyse
3 šaukštų aliejaus kepimui
500 g šviežių plonų kiaulienos dešrelių
trupučio druskos
1 arbatinio šaukštelio itališkų žolelių
1 arbatinio šaukštelio baziliko
 

Dešreles sudedame į skardą ir kepame maždaug pusvalandį.

Paprikas supjaustome kubeliais, morką – plonomis juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais.

Svogūnus suberiame į keptuvę ir kepame, kol pasidarys skaidrūs, tada suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, morkų šiaudelius ir paprikas. Viską lengvai kepiname keptuvėje.

Pilame daržoves į puodą, supilame pomidorus (juos irgi truputį susmulkiname), pusę stiklinės vandens. Troškiname maždaug 20 minučių.

Dešreles supjaustome gabaliukais ir suberiame į troškinį, pagardiname prieskoniais ir dar patroškiname keletą minučių.

Skanaus!

One Comment

Comments are closed.