Press "Enter" to skip to content

Namų ekologija: visiškai paprasti valikliai namams

Kelios paprastos priemonės, kurias galite rasti kiekvienos virtuvės lentynose ,gali atstoti visą lentyną įvairiausių cheminių priemonių – tai actas, soda, vanduo ir tiems, kas mėgsta kvapus – eteriniai aliejai. Aš dažniausiai naudoju arbatmedžio ir citrinų kvapo aliejus. Tikriausiai, net nereikia daug pasakoti, kad visus langus, veidrodžius, stiklus  puikiai nuvalo acto ir vandens mišinys. Kol nepabandysite patys – galbūt ir nepatikėsit. Tačiau, paskui pamatysit, kad nebereikia jokių prabangių stiklų valiklių.

Sumaišykite stiklinę vandens su stikline acto, įlašinkite kelis lašus citrusinio eterinio aliejaus (citrinų, mandarinų, apelsinų ar pan.). Viską supilkite į purškiklį ir stiklai tviskės.

Jeigu norite išvalyti klozetą – į kompaniją prireiks dar sodos:

0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės sodos
5-10 lašų arbatmedžio eterinio aliejaus

Į litrinį stiklainį suberkite sodą, tada įpilkite actą  ir įlašinkite eterinį aliejų. Tada supilkite mišinį į klozetą ir iššveiskite šepečiu. Žinoma, niekas netrukdo supilti viską tiesiai į klozetą – efektas bus tas pats.

Kriauklę išvalyti pakaks sodos ant kempinės (jei norit dar kad ir kvepėtų – keli lašai mėtų eterinio aliejaus).

Paprasta kaip du kart du ir nekainuoja daug pinigų. Ir net pirštinių valant neprireiks.

Švarių namų!

12 Comments

  1. Ar tikrai langai tviskės, jei kaip Jūs rašote "Sumaišykite stiklinę vandens su stikline vandens" Ar nėra klaidos

  2. […] taip ir darau, nes man tikrai ne vis vien, kaip augs mūsų vaikai ir anūkai. Pasidalinus keliais natūraliais receptais, buvau klausinėjama dar. Taigi trumpai surašiau, kaip gintis nuo nešvaros virtuvėje. Tai bus […]

Comments are closed.