Press "Enter" to skip to content

Namų dirbtuvės

Foto iš beingbrook.com

Nemažai rašiau apie namų biuro įrengimą, planavimą ir darbo organizavimą. Šiuokart, nusprendžiau pasidairyti po įvairias dirbtuves. Žinoma, kiekvienas kūrėjas turi savas taisykles, savo įkvepiančią erdvę, tačiau kai kurie dalykai bendri visoms tokios erdvėms. Pirmiausia, tai funkcionalumas – visi daiktai turi turėti savo vietą. Nesakau, kad taip, kaip nuotraukose, atrodys ir tada, kai bus kuriama, bet – patogus priemonių išdėstymas, stalčiai, įrankių lentos ir lentynos – labai palengvina darbą. Jau matau, kaip menininkės grūmoja man pirštu, sakydamos apie darbinį chaosą. Bet, juk ir tokiuose namuose kartais tvarkomąsi. Be to, tas chaosas gali būti labai stilingas.

Foto iš casaecose.com

Kaip matote sienų spalva – dažniausia balta arba jai artima, bent jau vienspalvė. Taip daroma ne atsitiktinai – švari erdvė, kaip popieriaus lapas, kurį užpildo kūriniai, spalvingos medžiagos, įrankiai. Dideliame margumyne visai nesunku pasiklysti, taigi nors sienos lai lieka baltos.

Foto iš cometothemousehouse.blogspot.com

Kitas ne mažiau svarbus dalykas, įrenginėjant kūrybines erdves, svarbus medžiagų sandėlio įsirengimas. Šį sykį tai realizuota lentynėlėmis stale, bet gali būti sukabinta spintoje, sudėliota lentynose ant sienų. Sutikite, kad ieškoti baltų 40 numerio siūlų visame name yra žymiai sunkiau, nei juos vieną sykį surūšiuoti ir pastoviai rasti vienoje vietoje. Beje, šioje dirbtuvėje svarbios yra ir sienų plokštės – jos gali tarnauti kaip didelės skelbimų ir planavimo lentos, nes galima nesunkiai pakabinti norimus objektus.

 

Foto iš casaecose.com

Dar viena smagi idėja – naudokite dirbtuvėse spinteles su durelėmis. Atrodo, kad patarimas, nieko vertas, bet dirbant galite dureles atidaryti ir kaip ant delno matyti visas turimas medžiagas, o baigus darbą uždaryti – ir taip turėti tvarkingą kambarį.

Jeigu Jūs galite dirbtuvėms skirti nedideles erdves, pagalvokite, gal praverstų aukštos, pakabinamos spintelės, išnaudotos kampų erdvės bei erdvės virš langų:

Jeigu vienu kartu užsiimat kelių rūšių rankdarbiais – o juk taip būna dažniausiai, skirkite jiems atskiras zonas. Juk kai skrebinate, jums visai neaktualūs vilnos vėlimo prietaisai. Nebūtinai tai turi būti atskira spintelė, gal pakaks dėžės, lentynos ar krepšio. Tarkim, šioje nuotraukoje, puikiai išspręsta lyginimo erdvė – lygintuvo niekada neteks pakuoti ir dėti į spintelę:

Kur kuriate Jūs? Pasidalinkite savo namų kampelių nuotraukomis.

One Comment

Comments are closed.