Press "Enter" to skip to content

Muzikinis festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris”

Foto: Klaipėdos koncertų salė.

Šiemetinio „Muzikos pavasario” programa skirta garbingam 760-ajam Klaipėdos miesto gimtadieniui. Festivalio pradžios akordai šiemet suskambės kovo 31 dieną ir aidės iki gegužės 10-sios. Klaipėdos koncertų salės organizuojamas renginys vėl suteiks galimybę paklausyti išskirtinių kolektyvų bei solistų pasirodymų. Pirmenybę teikiantis stambios formos projektams, darniai tradicijų ir naujovių sintezei, festivalis Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu įtrauktas į miesto reprezentacinių renginių sąrašą. Meniškai vertingu turiniu jis siekia pateisinti seniausio, jau 37-ąjį kartą Lietuvoje vykstančio muzikos festivalio vardą. Renginio programa, kuri šiemet skiriama Klaipėdos miesto 760-ajam gimtadieniui, žada didingą klasikinės muzikos šventę. Ją kartu su lietuviais sukurs atlikėjai iš Estijos, Ukrainos, Lenkijos, Austrijos, Šveicarijos, JAV.

Festivalio atidarymo metu, kovo 31-ąją, klausytojai galės pasinerti į begalinę P.Čaikovskio platybę kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus. Kartu su orkestru gros ir Klaipėdiečiams jau pažįstamas  fortepijono virtuozas Alexander Paley iš JAV.

Didįjį ketvirtadienį miestiečiai ir miesto svečiai galės susikaupti šv. Velykų laukime klausydamiesi J.S.Bacho Mišių h-moll kartu su  maestro Sauliumi Sondeckiu ir nuostabiais solistais Asta Krikščiūnaite (sopranas), Nora Petročenko (mecosopranas), Mindaugu Zimkumi (tenoras), Liudu Mikalausku (bosas) bei Klaipėdos kamerinis orkestru, Klaipėdos choru „Aukuras“ bei Šiaulių valstybiniu kameriniu choru „Polifonija“.

Festivalio metu Klaipėdos koncertų salės scenoje muzikinio tobulumo nuotaiką kurs ne tik Lietuvos didingieji simfoniniai orkestrai, išskirtinio balso solistai, bet ir svečiai iš Estijos, Ukrainos, Lenkijos, Austrijos, Šveicarijos bei JAV. Su renginio pristatymu bei programa galite susipažinti koncertų salės puslapyje.