Press "Enter" to skip to content

Malšinkite troškulį sveikai

Ne vienas galvoja, kad dėl augančio svorio kaltas maistas. Tačiau daug kas turbūt nė neįtaria, kad pastangas sulieknėti gali žlugdyti ir tai, ką geriame.

Mėgstami gėrimai taip pat gali būti kaloringi, nesveiki ir turėti daug cukraus. Tačiau kiekvieną jų galima pakeisti sveikesniu ir mažiau kaloringu.

Net iš pažiūros nekalti ir sveikai atrodantys gėrimai gali būti tikra kalorijų bomba. flytobarcelona.org nuotrauka
Net iš pažiūros nekalti ir sveikai atrodantys gėrimai gali būti tikra kalorijų bomba. flytobarcelona.org nuotrauka

Štai keletas sveikų ir mažiau kaloringų alternatyvų:

 

Sultys

Jeigu mėgstate sultis, rinkitės daržovių. Jos turi mažiau angliavandenių (pavyzdžiui, 100 gramų pomidorų sulčių yra tik apie 2,7 gramo angliavandenių). Be to, daržovių sultys turi labai daug ląstelienos, kuri padeda sumažinti apetitą.

 

Energetiniai gėrimai

Nereikia ir sakyti, kad energetinius gėrimus gerti nesveika. Juose apstu cukraus. Tai suteikia staigų energijos antplūdį, bet taip pat greitai jis ir nuslūgsta.

Ką daryti, jeigu vis dėlto jaučiate energijos stygių? Išbandykite Kombučia arba Tibeto žole vadinamo arbatinio grybo gėrimą. Ši saldžiarūgščio girą primenančio skonio mieliagrybio arbata yra kupina žvalinančių andioksidantų. Be to, Kombučios gėrime daug vitaminų.

Teigiama, kad geriant arbatinio grybo gėrimą sustiprėja imuninė sistema, pagerėja virškinimas, organizmas valosi nuo toksinų. Taip pat yra tikinčių kad Tibeto žolės arbata yra ir vienas iš jaunystės eliksyrų.

 

Pieno kokteiliai

Pieno kokteiliams atsispirti sunku. Ir vis dėlto, jie labai kaloringi, nes jų sudėtyje yra daug

cukraus.

Jeigu mėgstate pieno kokteilius, keiskite juos natūralaus jogurto ir šviežių arba šaldytų uogų kokteiliais, kuriuos galite pasaldinti į plakiklį įmetę ir bananą. Jeigu manote, kad tokie kokteiliai per tiršti, įpilkite į juos šiek tiek pieno.

 

Šalta arbata

Šalta arbata – skanus ir puikiai atgaivinantis gėrimas, bet verta nepatingėti ir pasigaminti ją patiems, užuot nusipirkus gatavą.

Kaip paruošti šaltą arbatą? Išvirkite paprastos ar kiek stipresnės nei įprasta arbatos, leiskite jai

atvėsti. Tada pridėkite ledo, paprastosios arba žaliosios citrinos sulčių ir mėtų lapelių.

 

Limonadai

Karbonizuotas vanduo yra geriausias pakaitalas mėgstantiems gėrimus su burbuliukais. Jį galite paskaninti citrinomis, avietėmis, mėtomis ar kitais jūsų mėgstamais priedais. Tai bus sveikiau, nei pirktiniai vaisvandeniai.

Galite apsieiti ir be burbuliukų? Tuomet pakeiskite limonadus paprasčiausiu vandeniu iš čiaupu, paskanintu uogomis, mėtomis ar citrusiniais vaisiais ir atšaldytu keletu ledo gabalėlių.

 

Sportiniai gėrimai

Teigiama, kad sportinius gėrimus, taip pat ir baltymų , gerti nėra taip sveika, kaip reklamuojama. Žurnalo „British Medical Journal“ duomenimis šie gėrimai kelia grėsmę sveikatai, be to, piktnaudžiaujantiems tokiais gėrimais gresia nutukimas.

Vietoje sportinių gėrimų rinkitės kokoso vandenį, gaminamą iš jaunų kokoso riešutų. Jis puikiai malšina troškulį, neturi riebalų. Taip pat jame apstu mineralų ir druskų, kurios padeda atkurti skysčių balansą.