Press "Enter" to skip to content

Kvapų ir tekstūrų terapija su natūralia Marmozel kosmetika

Ar kada pagalvojote, kad palepinti save galima be jokios chemijos, be kremų ir tonikų, kurių sudėtyje yra pačių įvairiausių „gėrių”, kurių pavadinimai nesuvokiami ne tik trečiokui, bet ir didelius mokslus pabaigusiam? Kad sudėtinės kosmetikos dalys yra suprantamos, suvokiamos – kremo sudėtyje tik baziniai ir eteriniai aliejai, hidrolatai ir bičių vaškas? Prisipažinsiu, man pačiai tai buvo be galo malonus atradimas. Įkvepi aromato, pirštų galais pajauti tekstūrą ir suvoki. Suvoki, kad gera būti arčiau gamtos.

Penktadienio vakaras buvo skirtas ramiam pasibuvimui draugiškoje kompanijoje – Marmozel kosmetikos (tikriausiai jau esate girdėję, kad tai lietuviškas ženklas) kūrėja Vilma pristatė savo kurtus gaminius kūnui ir sielai.

Pristatymas vyko mūsų nedidukėje parduotuvėje  Premaman, Taikos pr.7, Klaipėda. Penktadienio vakarą pas mus svečiavosi Vilma Žmakova. Pradėjo nuo įdomių dalykų – kaip gaminamas hidrolatas, kiek jo gaunama iš vienokių ar kitokių augalų.

Žinojot, kad hidrolatą galima ir gerti? Mes paragavom. O dabar pamėginkit paragauti to, ką purškiate ant savo odos. Išdrįsit? Nors geriau nereikia, o tai mane apkaltins kurstymu nusinuodyti.

O dabar apie visokius moteriškus dalykus – šiuomikart vyrai užsimerkit, nes moterys iš tikro nieko nedaro, jos ir šiaip gražios. Iš prigimties.

Pirmiausiai, reikia tinkamai paruošti odą – nuvalykite makijažą, pašildykite odą. Žinoma, namie mini-spa pasidaryti nesudėtinga – po vonios, kai oda įšilusi, poros atsivėrusios. Mums parduotuvėje tai padaryti buvo sudėtingiau, bet … įmanoma.

Kai jau oda paruošta, galima naudoti kaukę. Mes su kompanija išbandėme dviejų rūšių kaukes – tonizuojančią ir stangrinančią. Kaip mums paaiškino Vilma, kaukę užtenka uždėti vieną sykį per mėnesį, jei oda labai užteršta – tada du kartus per mėnesį. Nosį išsitepliojo ir Joris:

Laukiant dešimt minučių (kaukę paprastai laikome 10-15 minučių) galima ir papokštauti:

Beje, gal ir Jums tai pasirodys nauja – kai uždedate kaukę, pasistenkite, kad ji nesudžiūtų – tik tokiu būdu oda pasiima daugiau naudingų medžiagų. Reikia vis papurkšti drėkikliu.

Labai daug patarimų, kaip atgaivinti odą ir plaukus po žiemos, rasite Rimantės įraše.

Tai va, po šio pasibuvimo, drąsiai galiu pasakyti, kad pagaliau radau priemones, kurios nedirgina odos, ją gydo ir lepina.

Labai ačiū Vilmai, už naujus atradimus ir kūrybą.

Ekologišką kosmetiką galite – pačiupinėti, pauostyti ir išmėginti ir pas mus – parduotuvė Premaman, Taikos pr.7, Klaipėda.