Press "Enter" to skip to content

Knygų lentyna. Begalinė istorija, M.Endė

Labai simboliška, kad metai prasideda nuo „Begalinės istorijos” . Ją parašė Michaelis Endė. Kam nesirori skaityti knygos, gali pasižiūrėti mielą filmą, nors aš labiau mėgstu skaityti – išlaisvinti vaizduotę ir fantaziją. Juk suaugusiųjų knygose nerasi Laimės drakono, žydinčios damos Ajuolos bei nenukeliausi į Dramblio kaulo bokštą. Tai vaikų literatūros privilegija. Kiekvienas ją kuriame kasdien, iš savo norų, troškimų ir gyvenimo. Juk riba tarp Fantazijos ir Žmonių šalies tokia trapi, ir tik nuo mūsų priklauso, kuo virsta Fantazijos šalies gyventojai – pramanais ir melais, ar nuostabiomis gydančiomis istorijomis.

Tai įtraukianti istorija apie berniuką, kurio misija – išgelbėti Fantazijos šalį nuo išnykimo. Tol, kol misija įvykdoma, tenka patirti daugybę nuotykių, susigrumti su pačiu savimi. O tai sunkiausia, tiek vaikui, tiek suaugusiam. Istorija įtraukia savo vaizdingumu, neribota fantazija ir pamokantys dalykai – kad ne vien jėga, ištvermė ir kantrybė gali viską.

Ir kad labai svarbu neišbarstyti visų prisiminimų. Nes iš praeities kuriama ateitis. Kiekvienas savo vardu vadiname Fantaziją, ji nuolat kintanti ir besimainanti.

Tikiuosi, kad žmonės nepamirš kelio į Fantazijos šalį, kokie užsiėmę jie bebūtų.

Smagaus skaitymo!

Gerų minčių!

3 Comments

  1. Akfak Akfak 2012 01 02

    Skaičiau kelis kartus. Ir filmą mačiau. Rekomenduoju.

Comments are closed.