Kiaulpienių pesto
 
Apie 100 gramų kiaulpienių lapų
 7 šaukštai saulėgrąžų sėklų
 100 gr „Džiugo“ sūrio
 7 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

Lapus nuplauname (galima nuplikyti su karštu vandeniu -švelnesnis skonis, ir greitai nuplauti šaltu vandeniu, kad išliktų spalva). Sudedame į smulkintuvą, taip vadinamą, ‘blenderį’, susmulkinus lapus suberiame pakepintas saulėgrąžas, aliejų, sūrį, druską, pipirus. Viską smulkiname iki vientisos masės, tepame ant duonos ir… skanaus!

Pesto su tokiu kiekiu aliejaus gaunasi gan trapus, tad, jei yra mėgėjų grietinės tirštumo užtepėlės, galima įpilti daugiau aliejaus.

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *