Press "Enter" to skip to content

Keletas namų eksterjero idėjų

Namas tarsi gyvas organizmas. Iki šiol taip negalvojau, bet dabar supratau, kad jis gali būti kaprizingas, užsispyręs, su savu charakteriu. Atrodo, kad jau perpratai – žinai, kaip veikia pečius, kaip radijatoriai – pasirodo, reik valyti kaminą. Paspaudęs šaltukas priverčia vėl iš naujo viską reguliuoti, žiūrėti ir mąstyti. Taigi, kai turi namą, privalai apie jį galvoti. Ir visai nesvarbu – nei metų laikas, nei tavo paties nuotaika – nori, kad žolė nebūtų kemsynai – pjauni, nori, kad atrodytų gražiai aplinka – tvarkai, nori iš kiemo išvažiuot – nusikasi sniegą.

Kartu su kaprizais namas turi ir nemažai privalumų – didelius saviraiškos plotus – tiek viduje, tiek kieme.

Viena iš idėjų, kirbančių mano galvoj – paplūdimio stiliaus lysvė pagal namo pamatus. Tokios nereikia laistyti, o atrodo dekoratyviai.

Dar viena darželio virtuvinio darželio idėja iš countryliving.com.

Provanso stiliaus sodelis:

Foto iš yardshare.com

Apie jį svajoju jau ne vienus metus, bet iki šiol turėjau tik du kvadratus vėjo perpučiamo balkono sodininkystės eksperimentams. Dabar bazilikas, mairūnas, šalavijas ir levanda kantriai laukia virtuvės stalčiuje, kol juos pasėsiu. Aišku, manasis nebus toks įspūdingas, kaip nuotraukoje, bet vis tiek – juk sriubą gardinti šviežia žolele – smagiau.

Dar, man pačiai, labai svarbu šviesos. Šią stiklaininių šviestuvų idėją jau labai senai esu išsisaugujusi kompiuteryje, tai autoriaus deja, nežinau. Paprasta ir tuo geniali idėja – tereikia nuspalvinti stiklainius stiklui skirtais dažais, iš vielutės išlankstyti rankenėlės – ir vualia – dekoratyvios žvakidės kiemui:

Kokių svajonių turit Jūs? O gal sugalvojote ypatingų eksterjero dekoro sprendimų, kuriuos verta pamatyti ir kitems? Nepatingėkite parašyti mums laišką.

Katilai su kietu kuru

One Comment

Comments are closed.