Press "Enter" to skip to content

Kaip nuimti etiketes nuo stiklainių

Na, kad jau kalbam apie ekologiją – tai viena iš dedamųjų yra daiktų prikėlimas naujam gyvenimui (tada sutaupomos medžiagos ir energija pagaminti naujam tokiam pat). Tikriausiai, dažniausias ir lengviausias naujo gyvenimo parinkimas – stiklainiui. Tenka ir uogienes supilti, tinka jis ir smulkiems daiktams – sagoms, gumelėms, segtukams, siūlams sudėti. Galima panaudoti kaip pieštukinę ar vazą.  Kiekvienas, manau, galėtų išvardinti bent jau kokias penkias stiklainių funkcijas.

Labiausiai erzinantis dalykas stiklainiuose – senos popierinės etiketės. Kol jas visas nugremži tenka gerokai paplušėti. O Jūs žinote, kad šiame darbe puikiausiai gali padėti … actas. Stiklainį paguldykite į lėkštę ir etiketę uždenkite popierinio rankšluosčio skiaute, gerai sumirkyta acte.  Palikite apie 20 minučių. Tada nutrinkite atidrėkusią etiketę, liks klijų juostos ant stiklainio. Jas vėl uždenkite gerai sumirkytu acte vienkartiniu rankšluosčiu ir palikite dar 20 minučių. Po šios procedūros užteks klijus nuplauti šiltu muiluotu vandeniu ir patrinti kempine.

Žinoma, šis kelias patogus, kai sutvarkyti reikia vieną-du stiklainius. Jeigu tenka tvarkyti daugiau – užmerkite stiklainius stipriame acto tirpale valandai, o paskui nuplaukite viską aštria kempine muiluotu vandeniu.

Tvarkingų namų!