Press "Enter" to skip to content

Įsirenginėjam mažą vonią – vonios idėjos ir baldai

 

Vonios kambarys ir virtuvė – du patys imliausi pinigams taškai, kuriuos įrenginėjant tenka pasukti galvą. Apie virtuvės įrengimą pakalbėsiu vėliau, dabar apie vonias. Viskas žymiai paprasčiau, jeigu vonia erdvi – tada telpa ir vonia, ir dušo kabina, ir kriauklė ir dar atsiranda vietos komodai ir skalbimo mašinai bei džiovyklei. O ką daryti, jei vonia, kaip kokia podukra, gauna tik apie 4 kvadratinius metrus ir norisi lygiai tokių pat patogumų, kaip ir dešimtyje kvadratų? Kokios gali būti mažo vonios kambario idėjos?

Pirmiausia, reikia atsižvelgti į gyventojų poreikius:

– mėgstat pagulėti vonioje ar kaip tik maudytis po dušu;

– ar namuose yra mažų vaikų;

– ar yra vieta skalbyklei/džiovyklei namuose be vonios;

– ar turite pakankamai vietos įvairiems daiktams ir kosmetikai susidėti, ar jie turės būti vonios kambaryje;

– ar tualetas sujungtas su vonia ar atskirai?

O tada jau pradėkite tyrinėti vonių, dušo kabinų, kriauklių ir komodų pasiūlą. Tikrai galite rasti pasiūlymų mažoms erdvėms – trumpesnės vonios, aptakesnės formos, stiklinės dušo kabinos. Jei mažų vaikų namuose nėra – galbūt patogesnis sprendimas būtų dušo kabina – taip ir tauposi vanduo.  Galima rasti sprendimų ir šeimoms su mažais vaikais – rinktis dušo kabiną su nedidele vonia. Reiktų pasidomėti ir sienelėmis – jos būna sulankstomos.

Vonios baldai mažoje erdvėje irgi turi būti kompaktiški, grakštūs. Nederėtų pamiršti, kad reikia rasti vietą susidėti būtiniausiems kosmetikos reikmenims – gal būt galima pasinaudoti nišomis, lentynėlėmis:

Mažose erdvėse nederėtų pamiršti veidrodžių – atspindys veidrodyje praplečia erdves.

Jei vis tik tai sugalvosite į vonią integruoti ir skalbyklę bei džiovyklę, pasidomėkite įvairiais gamintojų siūlomais variantais. Dabar yra siauresnių buitinių prietaisų – mažesnio gylio, nestandartinio aukščio.

Pasidomėkite galimybėmis sustatyti skalbyklę ir džiovyklę vieną ant kitos, pilnai išnaudokite erdvę virš skalbyklės – įrenkite lentynas skalbimo milteliams, švariems skalbiniams, rankšluosčiams.

Rinkdamiesi spalvas mažoms erdvėms išnaudokite atspalvių galimybes, tinkamai juos parinkus galima vizualiai išplėsti erdves.

Nevenkite blizgių, tartum lakuotų paviršių.

Kartais galbūt galima atsisakyti ir kriauklės vonioje arba ją padaryti uždengiamą, kad kai nereikia ji pasitarnautų kaip dar vienas paviršius aksesuarams.

Gražių minčių!

2 Comments

  1. Jolanta Jolanta 2012 11 08

    Nuostabiai geros idejos . Dekui tau Eitne .

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 11 09

      Ačiū, kad skaitote. :)

Comments are closed.