Press "Enter" to skip to content

Idėja namams: roletai

Visus, kurie kuria savo namus, tikriausiai anksčiau ar vėliau aplanko klausimas – „Kas dengs langus?” Vieni nueina lengviausiu keliu – pasisamdo interjero dizainerį ir jis viską sudėlioja siūlo tikslumu. Netgi kur turi būti laikraščių krūvelė, kad namai atrodytų stilingi ir gražūs. Kiti, skaito daug straipsnių, konsultuojasi su draugais, neigi nepatingi apvaikščioti užuolaidų bei kitų langų dangalų ir įrengimų gamintojų salonų ir pakalbinti konsultantus. Šį sykį rašau tiems, kas rimtai mąsto apie roletus namuose.

Ar pagalvojote, kokia vis tik plati roletų įvairovė: galite  rinktis plastikinius, tradicinius, dvigubus, foto roletus, taip pat skirtus stogo langams, apsaugai nuo saulės ir karščio, valdomus iš apačios į viršų. Kokius bepasirinktumėte, visada galima rasti idealų sprendimą, būtent Jūsų langams. Anksčiau buvusi tik privaloma biuro ar įstaigų detale, roletai ryžtingai kraustosi ir į namus.

Žinoma, pati pagrindinė jų paskirtis – uždengti langus, sulaikyti saulės spindulius, kad namai neprikaistų. Tačiau, ar tik todėl, žmonės vis dažniau pasirenka būtent juos? Pirmiausia, jie atrodo stilingai – nuo tradicinių iki labai modernių, puikiai prisiderina prie bet kurių namų interjero ir prie bet kurio kambario paskirties – tinka ir virtuvei, ir vaikų kambariui, ir miegamajame.

Kam netinka standartinai sprendimai, yra sukurti prestižiniai roletai. Prestižiniai roletai – tai neseniai pasaulinėje rinkoje pasirodžiusi ir sparčiai populiarėjanti ispaniškų audinių kolekcija žaliuzėms, roletams, širmoms, romanetėms ir užuolaidoms. Šie aukščiausios kokybės gaminiai dizaineriams padeda sukurti įvairiausių stilių interjero sprendimus. Gamintojas gali išpildyti net išrankiausio kliento pageidavimus ir suteikia galimybę užsisakyti roletą, širmą, užuolaidas ar romanetes su kliento pageidaujamu unikaliu piešiniu ar ornamentu.

Domus Lumina konsultantai, nurodo dar vieną privalumą – privatumą.  Kai Jūs juos naudojate savo namuose ar biure, galite drąsiai atsipalaiduoti ir nesijaudinti, jog galbūt Jūsų asmeninį pokalbį stebės daugiau akių nei reikia.

Senajame bute, ant visų langų turėjome roletus – juos lengva priderinti, dar lengviau prižiūrėti – tereikia laikas nuo laiko nuvalyti drėgnu skudurėliu. Be to, atsibodus piešiniams, užtenka pakeisti audinį. Žinoma, mes ilgai ginčijomės su vyru, nes man pačiai labiau patinka klasikinės užuolaidos, bet priežiūros paprastumas ir funkcionalumas nugalėjo net mano romantišką prigimtį. Ir visai nesigailiu, ypač džiaugdavausi vasarą, kai popietinė saulė atsisukdavo į svetainės langus.

Pasidomėjau apie šį stilingą aksesuarą daugiau, ir likau nustebinta naujovėmis – pasirodo, roletus galima visiškai automatizuoti – reguliuoti pulteliu nuo sofos. Nežinau, ar tai jau taip labai gerai, kad žmonės visiškai nebenori pajudėti, net pakelti roleto ir pažvelgti pro langą, bet… pulteliai buvo sugalvoti tam, kad palengvintų žmonių su negalia dalią.Vienas iš esminių pateisinimų, kad kartais roletai kabinami ir ten, kur sudėtinga prieiti – kampuose, prie spintų – tada, matyt, tai neišvengiama būtinybė.

Beje, labai įdomi ir roletų istorija. Pasirodo, pirmieji roletai buvo pagaminti Kinijoje ir Egipte. Net neaišku, kurie pirmiau sugalvojo, bet abejose šalyse buvo naudojamos skirtingos medžiagos – Egipte surištos nendrės, o kiniečiai tam reikalui pritaikė bambukus.

Manoma, kad šiandien Venecijos roletais vadinami prietaisai atkeliavo iš Persijos. Venecijos ir Paryžiaus pirkliai jas įsigijo ir atgabeno į Europą. Šiandien šios dvi šalys yra laikomos roletų gimtinėmis.  Dar 1950 metais Venecijos žaliuzėmis ar kartais roletais vadinamas prietaisas buvo gaminamas iš 5 cm ilgio metalinių plokštelių, kurios būdavo surišamos medžiagos juostelėmis. Tiesa, šis prietaisas buvo gana triukšmingas, sunkus ir ne taip išvaizdžiai atrodė. Vėliau, keitėsi medžiagos, technologijos.

Ačiū, Domus Lumina konsultantams Klaipėdos salone, nepatingėjusiems viską mums papasakoti – roletai nebeatrodo toks mistinis įrenginys, kaip iki šiol.

Gerų minčių!

 

One Comment

Comments are closed.