Press "Enter" to skip to content

Ekologiška kosmetika

Dabar tapo madinga kalbėti apie ekologiją, ekologišką maistą, ekologišką kosmetiką ir kitus – „eko” dalykus. Tačiau tai ne tik mados reikalas – kai tiek daug žmonių, kuriuos kamuoja įvairios alergijos, bronchinės astmos ir kiti gamtos netausojimo sukelti „gerumynai”, nori nenori susimąstai apie švaresnius produktus.

Nesakau, kad dabar visi turi imti ir virti plaukų šampūną iš muilo riešutų arba išmesti visus lūpų dažus. Nereikia hiperbolizuoti. Tačiau būtų gerai ir nenumoti į kasdien vartojimų produktų kokybę ranka. Visi gali pasitikrinti naudojamų kosmetikos priemonių sudėtį tinklapyje www.cosmetic-check.com

Sužinosite, ar nėra priedų, kurie gali pakenkti. Nemažai naudingos informacijos apie kenksmingus kosmetikos priedus galite rasti ir ekogrozis.lt tinklapyje.

Beje, ten galima rasti ir nebrangios kosmetikos vaikams ir tėvams – užkliuvo Logona ir Sante serijos:

LOGONA – tai vokiečių gamybos ekologiška ir natūrali kosmetika, sertifikuota griežtais natūralios kosmetikos standartais BDIH ir NaTrue, patvirtinančiais aukštą gaminių kokybę ir visišką saugumą sveikatai. Logona priemonės gaminamos jau daugiau kaip 30 metų (nuo 1977 metų) ir yra labai mėgstamos bei plačiai naudojamos visame pasaulyje. Per daugiau kaip 30 gamybos metų Logona asortimentas stipriai išaugo ir šiuo metu sudaro virš 200 skirtingų produktų. Logona kelia ypatingai griežtus reikalavimus produktų ingredientų kokybei, naudoja tik aukščiausios kokybės, veiksmingumu pasižyminčias natūralias žaliavas – augalinius aliejus, vaškus, augalinius ekstraktus, gėlių vandenis ir kt.

Logona produkcijos savybės:
• Visi produktai kuriami ir gaminami laikantis griežtų kokybės kriterijų.
• Produktų gamyboje naudojami tik aukščiausios kokybės natūralūs ir ekologiški ingredientai.
• Produktų sudėtyje nėra jokių sveikatai kenksmingų kosmetikos priedų.
• Visi produktai dermotologiškai patikrinti ir gauti puikūs rezultatai.
• Produktai nėra testuojami su gyvūnais.

SANTE – tai vokiečių gamybos natūrali kosmetika, gaminama jau daugiau kaip 10 metų, sertifikuota griežtu BDIHnatūralios kosmetikos standartu, patvirtinančiu aukštą gaminių kokybę ir visišką saugumą sveikatai. Sante priemonėse naudojami tik kruopščiai atrinkti, veiksmingumu pasižymintys, ekologiški ir natūralūs augaliniai ingredientai. Visi produktai gaminami laikantis griežtų kokybės kriterijų, siekiama, kad visos priemonės būtų puikiai toleruojamos ir jautrios bei alergiškos odos (gamyboje vengiama bet kokių alergenų, naudojamos tik grynos ir odos puikiai toleruojamos žaliavos). Sante produktai pasižymi puikiomis savybėmis ir plačiam vartotojų ratui prieinama kaina.

Sante produkcijos savybės:
• Visi produktai kuriami ir gaminami laikantis griežtų kokybės kriterijų.
• Produktų gamyboje naudojami tik aukščiausios kokybės natūralūs ir ekologiški ingredientai.
• Produktų sudėtyje nėra jokių sveikatai kenksmingų kosmetikos priedų.
• Visi produktai dermotologiškai patikrinti ir gauti puikūs rezultatai.
• Produktai nėra testuojami su gyvūnais.

Parduotuvėje rasite žymiai platesni šitų gaminių pasirinkimą, čia linijos, kurios pasirodė įdomios man pačiai.

Smagaus rinkimosi!

 

One Comment

  1. E.K. E.K. 2013 10 11

    Ekologiškos kosmetikos gamintojai koncentruojasi ne vien tik į patį produktą, bet ir jo pakuotę, etiketę. Visi procesai turi būti minimaliai teršiantys aplinką. Atidžiau pastudijavus ekologiško kosmetikos produkto aprašą, galima rasti ir žodį — konservantas. Išsigąsti nereikia, nekenksmingi konservantai gali būti vartojami, o jie dažniausiai būna natūralūs, kaip cukraus produktai, skirtingi eteriniai aliejai, medus, alkoholis. Konservantai užtikrina ilgesnį šios kosmetikos galiojimo laiką.

    Žmogaus noras įsigyti natūralios ar ekologiškos kosmetikos yra sveikintinas. Griežtai liepti rinktis vieną ar kitą produktą — nepadoru. Svarbu pabandyti skirtingas priemonės ir išsirinkti tą, kuri labiausiai tinka ir patinka.

Comments are closed.