Press "Enter" to skip to content

Druskininkuose – šokiai, profesionalų patarimai ir nemokamas ZUMBA užsiėmimas

Pastaruoju metu tapo itin populiaru rengti šokių stovyklas, kuriose mėgėjai šokėjai turi galimybę pašokti bei pabendrauti nekasdieniškoje aplinkoje. Tiesa, daugelis tokių stovyklų yra uždaros, skirtos konkrečių klubų ar studijų nariams. Be to, šokių stovyklose, kaip beje ir šokių pamokose, dažniau sutiksi moteris nei vyrus. Bendrovės „Time Leaders“ atstovai tikisi, jog paskutinį liepos savaitgalį Druskininkuose vyksianti atvira šokių stovykla suaugusiems taps įdomia ir naudinga laisvalaikio alternatyva kiekvienai ar kiekvienam joje apsilankiusiam. O liepos 28 d. bendrovės kartu su partneriais rengiamas nemokamas ZUMBA užsiėmimas virs smagia vakaro atrakcija druskininkiečiams ir Druskininkų miesto svečiams.

Visiems portalo skaitytojams ir jų bičiuliams, norintiems dalyvauti stovykloje ir užsiregistruosiantiems iki liepos 10 d. organizatoriai dovanoja 15 proc. nuolaidą. Kontaktai registracijai: lina@timeleaders.lt

„Time Leaders“ vasaros stovykla yra išskirtinė savo turiniu – čia vyks ne tik šokio pamokos, bet ir daug dėmesio bus skiriama praktiniams patarimams, kaip teisingai sportuoti ir pasirinkti šokio avalynę. Dar vienas šios stovyklos išskirtinumas yra tas, jog ji atvira visiems – į stovykloje vyksiančius užsiėmimus gali registruotis kiekvienas.

Stovykloje šokių pamokas poroms ir po vieną bei ZUMBA užsiėmimus ves ir informacija apie šokį dalinsis profesionalūs sportinių šokių šokėjai ir sertifikuoti ZUMBA instruktoriai Karina Jeremian bei Vytautas Mackonis. Praktiniais patarimais, kaip sportuoti, kodėl po intensyvios treniruotės skauda raumenis ir kita naudinga informacija dalinsis licencijuotas sporto treneris Vaidas Arvasevičius, turintis ilgametę sportavimo patirtį, bei pats keletą metų lankęs pramoginių šokių užsiėmimus. Patarimais apie šokio avalynę bei kaip tinkamai pasirinkti šokių batus pasidalins šokių reikmenų parduotuvės „Puantas“ vadovas Kęstutis Vaitiekus.

„Mūsų tikslas – parodyti šokį ne tik kaip puikų laisvalaikio praleidimo būdą, bet kartu ir pasidalinti šiam laisvalaikio užsiėmimui reikalingomis praktinėmis žiniomis. Šįkart pagrindinį dėmesį skirsime šokio kokybei, sporto fiziologijai bei avalynei,“ – sako „Time Leaders“ vadovė Lina Zulonaitė.

Stovyklos rengėjai pripažįsta, jog jų stovykla iš dalies konkuruoja su kitomis panašaus pobūdžio stovyklomis, tačiau tikisi, jog stovyklos idėjos unikalumas patrauks daugelio dėmesį.

„Be abejo, kone kiekviena šokių studija organizuoja savo nariams skirtas stovyklas ir rengdami šią stovyklą mes iš dalies konkuruojame su kitais tokių stovyklų organizatoriais“, – teigia „Time Leaders“ projektų vadovas Vytautas Mackonis. – „Tačiau mūsų stovykla, tiksliau savaitgalio šokių akademija yra išskirtinė dėl mūsų siūlomo turinio. Be to, ši stovykla yra atvira visiems norintiems turiningai praleisti savaitgalį, o kartu įgyti ar pagilinti turimas žinias. Todėl drąsiai galime sakyti – mūsų stovykla skirta kiekvienai moteriai ar vyrui, merginai ar vaikinui, besidominčiam tiek šokiu, tiek įdomiu ir aktyviu laisvalaikiu, tiek ir siekiančiam įgyti naujų žinių.“

Nors šokių užsiėmimai dažniausiai yra populiarūs tarp moterų, „Time Leaders“ į vasaros šokių stovyklą kviečia ne tik moteris, bet ir vyrus. Poroms ši stovykla – pirmiausiai puiki galimybė kartu praleisti savaitgalį, kartu pasimėgauti šokiu, o neturintiems savo antrosios pusės ši stovykla yra ne tik smagus laisvalaikio užsiėmimas, bet ir proga sutikti savo išrinktąją ar išrinktąjį.

„Išties stovykloje gali dalyvauti bet kas, net ir nelankantis šokio užsiėmimų, nes į stovyklos programą įtraukėme kertines žinias, kurios bus naudingos tiek jau pažengusiems, tiek pradedantiems, tiek norintiems išsiaiškinti, ar šokis yra būtent tas užsiėmimas, kuriuo norėtųsi užsiimti laisvalaikiu,“ – sako profesionalus sportinių šokių šokėjas ir vienas iš stovyklos instruktorių Vytautas Mackonis.

Neretai žmonės lankantys šokių ar ZUMBA užsiėmimus, ypač besitreniruojantys dažniau nei kartą per savaitę teiraujasi, ar treniruotės metu galima gerti vandenį, kodėl po ilgesnės pertraukos tarp užsiėmimų skauda raumenis. Į šiuos ir kitus su sporto fiziologija susijusius klausimus stovykloje atsakys Vaidas Arvasevičius, vedantis ir asmenines kūno rengybos bei kovines treniruotes.

„Su stovyklos dalyviais dalinsiuosi informacija apie sporto fiziologiją. Pavyzdžiui, ką gali organizmas be deguonies, kada ir kokie energiniai virsmai vyksta organizme, kaip jis atsistato. Savo asmeninėmis galimybėmis kiekvienas galės įsitikinti atlikęs 30 sekundžių testą“, – pasakoja V. Arvasevičius. – „Arba, kodėl po treniruotės skauda raumenis, ką reikėtų gerti ar valgyti prieš ir po treniruotės“.

Dažniausiai atėję į šokio užsiėmimus žmonės informacijos apie šokio avalynę ieško savo jėgomis ar klausinėdami vieni kitų. Anot bendrovės vadovės, pirminė idėja surinkti informaciją ir patarimus apie tai, į ką reikėtų atsižvelgti renkantis šokio avalynę, kilo po vieno iš apsilankymų šokio reikmenų parduotuvėje.

„Šokis yra svarbi ir mano gyvenimo dalis, šoku jau ketvirtus metus. Pradėjau nuo Solo latino bei šokių poroje su profesionaliu šokėju Vytautu Mackoniu, o vėliau atradau ZUMBA. Per šiuos metus „sušokau“ tris poras šokių batelių, tad labai gerai suprantu, ką reiškia pradedančiam šokėjui ieškoti tinkamos avalynės, ypač, kai šokių studijose šios informacijos yra pateikiama minimaliai,“ – pasakoja „Time Leaders“ vadovė. – Todėl vieną iš užsiėmimų ir paskyrėme šokio avalynei.“

„Pagaliau šokis užima deramą vietą mūsų laisvalaikio kultūroje. Puiki idėja apie jį plačiau kalbėti tam skirtoje stovykloje tikslinei auditorijai.“ – sako Kęstutis Vaitiekus, UAB „Puantas“ vadovas. – „Labai mėgstu posakį: „Negalvok, tiesiog judėk”, todėl atostogos ar išvykos į šokio renginius yra gera proga atsipalaiduoti ir šokti. Na, žinoma, šokti reikia patogiai apsirengus ir, ypač, patogiai apsiavus. Apie tai ir pakalbėsime Druskininkuose.”

Savaitgalio stovykla vyks liepos 28-29 dienomis Druskininkų viešbutyje „Pušynas“. „Džiaugiamės tapę šios stovyklos partneriais. Tiesa, nors aktyvi veikla stovykloje prasidės šeštadienį liepos 28 dieną, kiekvienas norintis į stovyklą gali atvykti jau liepos 27 dieną bei pasimėgauti viešbučio SPA centro teikiamomis paslaugomis,“ – sako Rasa Lukšienė viešbučio „Pušynas“ marketingo vadybininkė. – „Dėl registracijos į stovyklą nuo liepos 27 d. reikėtų kreiptis į stovyklos organizatorius.“

Visi stovyklos dalyviai užsiėmimų metu galės atsigaivinti natūraliu mineraliniu vandeniu „Rasa“. Be to, „Time Leaders“, Druskininkų kultūros centras bei sertifikuoti ZUMBA instruktoriai Vytautas Mackonis bei Karina Jeremian šeštadienį, liepos 28 dieną, pakvies visus stovyklos dalyvius, druskininkiečius ir Druskininkų miesto svečius į nemokamą ZUMBA užsiėmimą, o „Druskininkų Rasa“ kiekvienam šio užsiėmimo dalyviui padovanos po mineralinio vandens „Rasa Medium“ arba „Rasa Light“ buteliuką.

„Nemokamas ZUMBA užsiėmimas vyks Druskininkų Pramogų aikštėje, Vilniaus al. 24. Jo pradžia 20:00 val.“, – sako Vytautas Mackonis. – „Visi atviro užsiėmimo dalyviai gaus ne tik milžinišką gerų emocijų dozę, bet ir turės puikią galimybę save geriau pažinti. Šeštadienio vakarą šoksime salsą, bačatą, merengę, sambą, regetoną ir daugelį kitų šokių. Kiekvienas vakaro dalyvis kartodamas instruktoriaus rodomus judesius galės įvertinti savo koordinaciją, nes ZUMBA užsiėmimuose kartais tenka vienu metu kojomis ir rankomis atlikti skirtingus judesius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nesuderinami. Tačiau viskas įmanoma – svarbiausia kartoti rodomus judesius ir mėgautis šokiu.“

Stovyklos partneriai – Druskininkų viešbutis „Pušynas“, radijo stotis „Laisvoji banga“, UAB „Puantas“, UAB „Druskininkų Rasa“ bei gyvenimo būdo portalas šeimai eitne.lt. Daugiau informacijos apie stovyklą: www.timeleaders.lt

UAB „Time Leaders“ – renginių vadybos bendrovė. Bendrovė specializuojasi – įmonių renginių, taip pat įvairaus pobūdžio viešų renginių (stovyklų, seminarų, kitų pramoginių renginių) organizavime.