Press "Enter" to skip to content

Ar tikite horoskopais?

Vieni horoskopus skaito kaip pramogą, kiti jais tiki, o treti mano, kad tai tiesiog laiko švaistymas. Žinoma, horoskopų laikraščiuose ir žurnaluose nederėtų lyginti su astrologo individualiai kiekvienam asmeniui sudarytu horoskopu, tačiau šis trumpas straipsnelis bus ne visai apie tai. Psichologijos paskaitoje dėstytojas mums pasakojo, kaip dar jo studentavimo metais lektorius visiems studentams surengė nedidelį eksperimentą su horoskopais. Štai šį pasakojimą, kiek įmanoma tiksliau pabandysiu perteikti jums.

Pirmoji psichologijos paskaita. Į auditoriją ateina lektorius su šūsnimi lapelių, kuriuose užrašyti praeitos dienos horoskopai. Jis pradeda vaikščioti tarp stalų ir kiekvieno studento paklausdamas jo horoskopo ženklo bei vardo paduoda jam skirtą lapuką, tačiau liepia jo nerodyti kitiems. Kai visi studentai gavo po lapelį su horoskopu, lektorius liepia atidžiai perskaityti ir pagalvoti ar vakar jų ženklui sudarytas horoskopas bent dalinai atitiko vakar dienos įvykius. Tuomet paeiliui visų studentų paklausinėjo ar jiems sudarytas horoskopas teisingai nupasakojo jų vakarykštės dienos eigą. Dauguma studentų pripažino, kad bent dalinai horoskopai išsipildė.

Kai visi studentai buvo apklausti, lektorius ant lentos užrašė savo vakar dienos horoskopą. Visi studentai pradėjo žvilgčioti į jiems duotus lapelius ir pastebėjo, kad jie visiškai identiški tik pakeisti horoskopų ženklai.

Štai toks trumputis pasakojimas, kaip lektorius šmaikščiai pradėjo pirmąją paskaitą, bent dalinai susipažino su studentais ir šiek tiek juos apgavo. Ar jūs skaitote horoskopus? Tikite jais?

14 Comments

  1. Justinas Justinas 2012 01 31

    „Žinoma, horoskopų laikraščiuose ir žurnaluose nederėtų lyginti su astrologo individualiai kiekvienam asmeniui sudarytu horoskopu…” O kodėl gi? :) juk ir vienus ir kitus horoskopus sudarinėja tie patys melagiai.

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 31

      Prie laikraščiuose ar žurnaluose publikuojamų horoskopų bent jau apačioje yra prierašas, kad tai tik pramogai skirta informacija :)

  2. Justinas Justinas 2012 01 31

    Jei tokį prierašą pridėtų prie individualaus horoskopo, tai už jį niekas pinigų nemokėtų :D

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 31

      Jei astrologai sudarinėjantys individualius horoskopus dirbtų redakcijoje, manau redakcija neišgalėtų pakankamai mokėti :)

  3. Justinas Justinas 2012 01 31

    Mano kolegė kartą buvo užsakiusi asmeninį horoskopą, tai, berods, 60 Lt mokėjo :D

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 31

      Kokia kaina, tokia ir kokybė :) tikriausiai užsisakė iš tų pačių, kurie redakcijoje dirba…

      • Justinas Justinas 2012 01 31

        Na, šito nežinau. Bet manau, kad „sudaręs” vieną horoskopą jį visiems siuntinėja :) kam gi vargintis :D

        • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 31

          individualūs horoskopai sudaromi pagal tikslią gimimo datą ir laiką, todėl visiems nepritaikysi :)

          • Justinas Justinas 2012 01 31

            Bet juk gimimo data, laikas ir vieta horoskopui neturi įtakos :) Tai atseit turi įtakos tik tiems kas juos sudarinėja ir lengvatikiams :D Sekantis Jūsų komentaras kaip ir įrodo tai. Juk tai ką parašė B. Foreris ir yra tas pats horoskopas :)

          • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė 2012 01 31

            Tomai, man buvo sudarę horoskopą pagal visas minutes, gimimo vietas ir t.t. Negaliu sakyti, kad išsipildė. Juk iš tikro svarbiausia – tinkamos programos, kurias užsiduodam gyvenime. O horoskopas kaip ir programa, kuri gali padėti/pakenkti siekiant tikslo.

Comments are closed.