Daugelis tirpios kavos gėrimą painioja su kava ir, netinkamai jį paruošę, nusprendžia, kad tirpi kava nėra jiems skirta arba tiesiog ją nuvertina. Keletas labai paprastų patarimų padės tinkamai paruošti tirpią kavą ir mėgautis tikruoju jos skoniu, kvapu bei išvaizda.

Visų pirma tirpios kavos nereikia plikyti. Nors labai panaši į kavą, tačiau jos negalima užpilti verdančiu vandeniu, nes vietoje gardžios putos išvysite srutas primenantį vaizdą. Užvirinus vandenį tiesiog reikia šiek tiek palaukti, kol vanduo atšals bent jau iki 80 laipsnių.

Lėtai užpilant karštu vandeniu, reikia nuolat maišyti, kad tirpti kava nesuliptų į gumulėlius, o iškilusius miltelius būtų galima panardinti į vandenį.

Tinkamai paruoštos tirpios kavos puodelis pasipuoš stora puta, ant kurios galima užbarstyti šokolado drožlių.

Ar jūs mėgstate tirpią kavą? Tirpios kavos gėrimas gali atstoti tikrą kavą?