Press "Enter" to skip to content

Apverstas ananasų pyragas

Pirmiausia, pasigaminame karamelę – iš 5 šaukštų rudo cukraus, 3 šaukštų vandens ir 30 g sviesto. Viską sudedam į keptuvę ir maišom, kol cukrus ištirpsta ir truputį nugaruoja vanduo.

Pagamintą karamelę supilame į skardą. Ant jos išdėliojame ananaso riekeles (naudoju konservuotą, iš skardinės), bet galima ir šviežų supjaustyti riekėmis. Jei turiu, dar dedu į viduriukus vyšnių.

Iš 5 kiaušinių, 5 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, stiklinės miltų , 150 g sviesto, žiupsnelio druskos užmaišome tešlą. Aš viską sudedu į virtuvinį kombainą, suplaku ir biskvito tešla gatava.

Supilame tešlą ant ananasų ir kepame orkaitėje – 220 laipsnių apie 30-40 minučių. Patikriname dantų krapštuku ar iškepė.

Paliekame 10 minučių atvėsti skardoje, tada išverčiame ant lėkštės.

Skanaus!

One Comment

  1. AgneMaroziene AgneMaroziene 2012 04 14

    Super, būtinai išmėginsim ;)
     

Comments are closed.