10 patarimų, kurie palengvins vakarėlių rengimą

Kalėdos – laikas, kai neišvengiami visokie susibūrimai, vakarėliai, ėjimas į svečius ir svečių  laukimas namuose. O jei dar be kalėdinių vakarėlių, koks gimtadienis įsimaišo – nori nenori tenka pagalvoti, kaip pasilengvinti savo gyvenimą, kad po visų tvarkymų, ruošos – dar norėtųsi ir šypsotis svečiams.

1. Valykite tik tai, ką Jūsų svečiai mato.

Juk svečiams visai tas pats – ar idealiai sulankstyti Jūsų rūbai spintoje, ar voratinklių nebuvimas palėpėje. Nesiūlau sumesti visų daiktų bet kaip į spintą ar palėpę, tačiau pusę dienos sugaišti pedantiškai dėliojant rūbus irgi nėra gera mintis. Ypač, jei laukiate svečių.

Būtinai sutvarkykite prieškambarį, vonios kambarį, virtuvę ir svetainę. O tam tikrai neužgaišite visos dienos.

2. Iš anksto apgalvokite, kur dėsite svečių rūbus ir batus.

Jeigu planuojate daug svečių – tai jie tikrai turės rūbų, krepšių ir visokių kitokių daiktų. Taigi, pamąstykite, kur juos visus sudėsite. Viena iš vietų – miegamojo lova.  Taip pat, visai neblogai patiesti didesnį kilimą prieškambaryje, kad būtų galima sudėti  svečių batus arba juos nusivalyti.

3. Sukurkite namuose „maisto zonas“.

Jeigu svečių keli, šis patarimas nelabai turi prasmės, bet jei 20 ar daugiau – tikrai nepavyks visų sustatyti vienoje vietoje patogiai. Sukūrus kelias „maisto zonas“, svečiai jausis patogiau, o ir Jūs galėsite pabendrauti su kiekviena grupele.

4. Įklokite į šiukšlinę kelis maišus.

Tai daroma ne tik todėl, kad liktų švari šiukšlinė, o ir todėl, kad išėmus pilną maišą, nebereikia ieškoti spintelėse naujo.

5. Pasigaminkite „papildomo“ maisto.

Net jeigu planuojate, kad maisto atsineš draugai ar giminės, turėkite kelis papildomus patiekalus, kuriuos bet kada galite patiekti ant stalo pritrūkus – galbūt tai bus, koks ilgai stovėti galintis keksas, sūrio pakuotės, gatavos mišrainės, daržovės, vaisiai ar pan. Jeigu neprireiks, jie gali likti kitam kartui, bet jei reikės – gali išgelbėti vakarėlį.

Jeigu esate sutarę, kad maisto atsineš svečiai, reiktų  sudaryti planą, kas ką gamins. Kitaip turėsite labai daug desertų ir jokių sūrių užkandžių ar daržovių.

6. Pasirūpinkite dėžutėmis maisto likučiams.

Beveik visada po vakarėlių lieka maisto, taigi pasirūpinkite dėžutėmis, į kurias jį galima patogiai supakuoti ir sudėti į šaldytuvą ar spintelę.

7. Padarykite receptų paruoštukus.

Paprastai, jeigu gaminate, ką nors įdomaus – visi klausia: „Koks receptas?“ Taigi, atspausdinkite kelias recepto kopijas ir užteks, tik paduoti lapelį.

8. Pasiruoškite „ekstra“ valymo rinkinį.

Tada kam nors išliejus vyną ar užsimetus maisto ant rūbo, nereiks panikuoti ieškant priemonių.

9. Naudokite plastiką ir popierių. Nors tai skamba ir ne taip ekologiškai ir gražiai, bet vis tik – taip žymiai paprasčiau viską sutvarkyti. Be to, galima naudoti markerius, pažymėti stiklinėms, o tai supaprastina savosios suradimą.

10. Atsipalaiduokite.

Svečiai ateina svečiuotis, o ne tikrinti Jūsų namų tvarkos, aptarinėti nesamos dėmės. Jeigu visą vakarą galvosite, ką išvalyti arba, kad visiems visko užtektų, arba, kaip atrodo Jūsų virtuvė – tikrai po vakarėlio jausitės nepailsėjusi. Be to, tai verčia nepatogiai jaustis ir svečius.

Gerų Jums švenčių!

Written by Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *