Tešlai:

1 1/4 puodelio šilto vandens
7 g sausaų mielių
3 3/4 puodelio miltų
3/4 puodelio cukraus
1 1/2 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai aliejaus
Vonelei:
2 puodelio šilto vandens
1/4 puodelio sodos
Iš tešlos komponentų užminkome mielinę tešlą. Tikriausiai nereikia priminti, kad mieles ištirpiname saldintame šiltame vandenyje, palaikome apie 10 minučių, kad pradėtų gyvent, tada supilame sausus produktus ir gerai išminkome. Padedame šiltai, kol pakils dvigubai.
Iškočiojame piršto storio tešlos stačiakampį (per plonai gaunas ne tokie gražūs) ir supjaustome peiliuku maždaug 5×5 cm kvadratais.
Pasiruošiame vonelę – šiltame vandenyje ištirpiname sodą. Tada merkiame kievieną kvadratėlį į vonelę ir dedame į riebalais išteptą skardą.
Jei norite saldžių – pabarstote cinamonu ir cukrumi, jei sūrių – druska ir sėklėlėmis.
Kepame 10-12 minučių, kol gražiai apskrus, 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
Pagal: brandyscrafts.blogspot.com