Press "Enter" to skip to content

Vaiko kambario spalvos, baldai ir detalės

Photobucket

Iliustracija iš home-designing.com

Labai daug visi klausinėja, kaip įrengti vaikų kambarį, kokias spalvas, raštus naudoti, kokiais baldais ir daiktais užpildyti.

Pirmiausia, reikėtų prisiminti, kad vaiko kambarys labai daugiafunkcinis – čia ir miegamasis, ir svetainė, ir žaidimų bei pamokų ruošos vieta.Taigi, nereiktų labai persistengti su spalvų įvairove ir raštų gausa. Patys pagalvokite: vaikų žaislai ir taip labai spalvingi,  jeigu dar primarginsite sienas, užuolaidas ir baldus – interjeras ims varginti. Aišku, jei žaislus paslėpsite dėžėse, spintelėse, tada, galbūt, ir galima pasirinkti keletą ryškesnių detalių, spalvingesnius sienų tapetus. Kitu atveju, geriau rinktis pastelines spalvas – sienoms šviesesnes, baldams – kelias tonais tamsesnes. Neutralus fonas labai tiks, jei norėsite patiesti ryškesnį kilimą ar panaudoti kokias nors įdomesnes puošybos detales.

Vaikų kambariams, ypač jei jie nedideli, labai tiktų  geltona, smėlinė, žydra spalva.

O kaip su mergyčių pamėgta rožine? Jos turėtų  būti saikingai, nebent kambarys labai didelis, nes tokia spalva vizualiai mažina. Jeigu jos labai norisi – tai geriau išdažyti vieną sieną. Beje, vieną sieną galima išpuošti labai įvairiai – panaudoti įvairias faktūras, išklijuoti linksmai tapetas, išpiešti piešiniais – tada neatrodys nuobodžiai, bet tuo pačiu ir nevargins kambario gyventojo.

Jeigu kalbėsime apie žaislus, tai kol vaikai maži ir jeigu norisi tvarkos, reiktų įsigyti kuo daugiau dėžių su dangčiais – taip išvengsite netvarkos įspūdžio lentynose.

Neužpildykite vaiko kambario nesaugiais ir  brangiais baldais – stikliniai paviršiai, prabangios stiklo durelės – tikrai ne pats geriausias pasirinkimas. Taip pat, nesistenkite, kad baldai tiktų tiek mažam vaikui, tiek paaugliui, juk į aštrius kampus, stalą su ratukais ar pan. vaikas gali skaudžiai susižaloti. Sunkiai prižiūrimi paviršiai, įmantrios detalės, kuriose kaupiasi dulkės, tik erzins ir vers daugiau laiko skirti tvarkymui.

Neverta vaikų kambario paversti oranžerija. Vienas nenuodingas augalas tikrai bus geresnis sprendimas.

Gražių namų ir smagaus puošimo!

2 Comments

  1. […] Gėlių atvaizdai ant lovatiesės, bei motyvų pasikartojimas sienose ir užuolaidose suteikia kambariui vientisumo. Kaip jau ir esu minėjus, sienos geriau blyškios, o žaismingumas sukuriamas detalėmis. […]

  2. […] Vis ieškau idėjų vaikų kambariams. Kiek dizainerių – tiek įvairiausių patarimų ir tendensijų. Vis tik tai pastebiu, kad pagrindiniai pastebėjimai kartojasi. […]

Comments are closed.