Press "Enter" to skip to content

Užšaldytas vasaros skonis

Foto Laimos

Vasara – trumpas laiko tarpas mūsuose, per kurį kaip žiurkėnai velkam namo uogas, grybus, daržoves… žiemai. Konservuojame, rauginame, sūdome, džioviname, šaldome. Pastarasis būdas, sako, išsaugo daugiausiai produktų vertingųjų medžiagų. Paskutiniu metu prieskonines žoleles taip pat tik šaldau. Ne tik dėl maistinių medžiagų išsaugojimo, bet ir todėl, kad prieskoniai kvepia šviežumu, išsaugoję spalvą. Šaldau krapus, petražoles, gelsvę, baziliką, saliero lapus, mairūną ir kt. Kai nesinori žiemą pirkti parduotuvinių svogūno lapų – šaltibarščiams puikiai tinka šaldyti. Viską supjaustau, sudedu į nedidelius indelius ir… šaldiklin.

One Comment

  1. margariux margariux 2011 07 30

    Aš ir taip darau. Taip pat dar prisišaldau ir uogų įvairių ir melisų ir t.t. :)

Comments are closed.