Press "Enter" to skip to content

Tvarkomės namuose: indaplovė

Tikriausia, dabar nieko nenustebinsi sakydamas, kad rankomis plauni tik medinius daiktus, gražiausią porcelianą, peilius arba tai, kas į ją netelpa. Ir kad indaplovę, kaip ir kitus buitinius prietaisus, reikia išplauti ir pačią – išvalyti filtrus, išplauti riebalus, nukalkinti. Tam dažniausiai naudoju actą ir geriamąją sodą. Bet šį sykį ne apie pačios indaplovės valymą.

Aišku, aš ir pati kartais naudoju indaplovę ne tik indams – ji puikiai išplauna įvairias dėžutes, plastikinius krepšelius, dėklus įrankiams, vazas, vazonėlius. Dar gartraukio groteles, stiklines šaldytuvo lentynėles, žvakides. Taigi beveik viską iš plastiko, stiklo ir metalo.

Tačiau keletas naujų tinklapio simpleorganizedliving.com autorės atradimų nustebino. Štai kai kurie jų, kitus galite perskaityti jos įraše:

– smulkiems plastikiniams žaislams plauti. Tereikia supilti juos į skalbinių maišelį ir padėti viršutinėje lentynėlėje, kur paprastai dedate puodelius;
– šuns žaislus;
– šepečius, šukas, teptukus;
-ledukų formeles;
– sumuštinių dėžutes;
– pieštukines, liniuotes bei kitus plastikinius reikmenis;
– bulves (aišku, nenaudojant muilo, tik skalavimo režimas);
– šlepetes (išskyrus Crocs);
– botus, tik juos reikia paguldyti horizontaliai;
– dirbtines gėles;
– dantų šepetėlius ir jų laikiklius ir t.t.

Smagių atradimų ir gražių namų!

 

5 Comments

  1. Septyni virtieniai Septyni virtieniai 2011 03 26

    nu jatustuma, gryn ant mozuolio…
    Mano indaplovė neišplauna lėkščių, kaip man su ja bjaurybe susikalbėti???!!!
    Suprantu, kad tu nesi meistras ir čia rašinėji tik tam, kad būtų šalia ko reklaminius skydukus sukabinti,
    bet man išsidejuoti gi irgi reikia. Kai ta dykaduonė paburzgus ir pašnarpštus man atiduota neiplautas lėkštes, tai man bele kokiuose tyruose norisi šaukti
    AAAAAaaaaaaaaa!!!!!!

    • Dainius Tulaba Dainius 2011 03 26

      Septyni,
      mėgink nuvalyti didesniuosius maisto gabalus, taip pat krauti taip, kad lėkštės būtų nesusiglaudusios (kartais net į kas antrą vietą). Prieš paleidžiant indaplovę patikrinti, ar sukasi vandens „malūnėlis”, nes kartais būna, kad kliūva už sukrautų indų ir dėl to prasčiau išsiplauna. Taip pat stengtis, kad nebūtų pridžiūvęs maistas. Taip pat kas 2-3 mėnesius reikėtų išplauti pačią indaplovę, arba su citrinos rūgštimi, arba su spec. chemikalais indaplovių valymui. Taip pat nelabai plauna, jei būna per daug plovimo priemonių. Jei dedant tabletes – iš patirties galima pasakyti, kad pakanka pusiau perlaužtos tabletės, nes išplauna pakankamai ir išskalauja švariai. Žinoma, svarbu ir parinkti tinkamą režimą. Mes nenaudojame „eko”, „super” ar kitokių, o tiesiog indams normalų, 55 laipsnių. Kai plauname pačią indaplovę – tuomet perjungiame į patį karščiausią.
      Dar klausimų? Prašom – gal padėsim susidoroti su tuo žvėriu virtuvėje :)

  2. vyr vyr 2011 03 26

    dėl neplovimo – reikia įsitikinti ar kaista, t.y. ar šildo vandenį iš viso. Dar gali būti užsikimšę purkštuvų (aka „malūnėlių”) angos, nuimti, apžiūrėti ir atkimšti jei reikia. Ir aišku neverta kalbėti apie pačių indų sukrovimą, jei vienas ant kito suštabeliuoti tai neišplaus niekada. Žiūrėti maždaug kad būtų priėjimas vandeniui prie nešvarių paviršių.
    Dėl maisto plovimo indaplovėje, suabejočiau ar tai gera idėja plauti bulves :) Net nepilant „muilo” kitos indaplovės turi visokių blizgiklių ir druskų nuolatinį užtaisą, kurio nepašalinsi norėdamas, tik natūraliai baigiasi.

  3. Ilona-Eitnė Eitne Post author | 2011 03 26

    Na, aš pati nemėginau, tik papasakojau, ką amerikiečiai daro su savo indaplovėmis (jei neparašyta, kad negalima – vadinasi galima).
    Kol kas plaunu tik tai, kas vadinama indais arba panašu į juos :)
    Ačiū už komentarą.

  4. Lukrecija Lukrecija 2014 08 12

    Oooo, geras! :) net nežinau, kad tiek visko galima plauti indaplovėje. Reiktų pamėginti. Čia radau puslapį, kuriame yra didžiulis indaplovių pasirinkimas, jei kartais po šių eksperimentų indaplovė nustotų funkcionuot :D

Comments are closed.