Press "Enter" to skip to content

Tvarkomės namie: tarpušventis

Po Kalėdų iki Naujų – turim kelias apylaisves dienas (o kai kas ir visiškai laisvas). Vis tiek darbas šią savaitę neverda ir mintys vis nuklysta į poilsį, smagius dalykus bei Naujųjų metų planus. Ką galima nuveikti, kaip jau visiškai pabosta ilsėtis?

 1. Atlaidinti šaldiklį. Šitas darbas ilgai laiko neužima, bet jam reikia prisiruošti. Žiema – labai tinkamas metas, nors ir šiemet stipraus šalčio nėra.

2. Skalbti. Pas mus per šventes visad susikaupia įvairiausių servetėlių, rankšluosčių, staltiesių. Nori nenori – tenka jungti mašiną ir imtios darbo. be to, tai daiktai, kuriuos dar ir visada lyginu, kai kuriuos dar ir „krakmolinu”. Taigi – laiko reikia daugiau. apie įprastą savaitinę dozę – šį sykį patylėsiu (kas savaitę nei daug nei mažai – 7 skalbimai).

3. Pagaminti maisto „į šaldiklį”. Dažnai, šeimininkaujama irgi daugiau. Nepatingėjus padaryti kelias porcijas maisto daugiau – turėsite greitus pietus.

4. Atsikratyti keliais daiktais. Jau ne sykį esu rašiusi apie namų tvarkymą, atsikratymą daiktais. Per Kalėdas į namus atkeliauja labai daug naujų daiktų, žaislų ir kitokių dalykų. Taigi, tarpušventis – puikus metas atsikratyti tuo, kas sena, nemylima, nereikalinga. Ir kvėpuoti bus lengviau, ir namuose tvarkytis.

5. Atrinkti ir atspausdinti nuotraukas. Šitas darbas labai žavingas. Atsisėdus su šeima, galima peržiūrėti metų nuotraukas – prisiminti smagias akimirkas. Be to, perrašyti nuotraukas į CD – ir vietos kompiuteryje bus daugiau, ir nieko nenutiks, jei kompiuteris „užsilenks”. Šiemet nemažai draugų taip prarado kelionių nuotraukas, iliustracijas.  

Kai kurias, rinktines fotografijas – atspausdinti ir sudėti į „metų albumą”. Gal kokią ir įrėminti.

6. Ir, žinoma, ilsėtis, ilsėtis, ilsėtis!

Kokius darbus darote Jūs?