Press "Enter" to skip to content

Tvarkome spintas namuose

 Photobucket

Jau esu rašius apie vaikų kambario spintą, dabar imkimės savosios. Yra kelios labai svarbios taisyklės, kurių laikausi:

1 taisyklė: iš spintos išgyvendiname visus drabužius, kurių nemėgstame. Priežastys gali būti pačios įvairiausios – nepatinka modelis, spalva, fasonas. O gal, paprasčiausiai, gavote dovanų ne savo stiliaus rūbą?

2 taisyklė: lauk keliauja visi drabužiai, kurie yra per maži arba per dideli. Koks tikslas laikyti spintoje netinkamo dydžio drabužius? Juk vis tiek jų nenešiosi, o vietą užima.

3 taisyklė: atsikratome drabužių, kurie tampa serijiniais. Juk tikrai ne vienoj spintoje yra po 5 juodus marškinėlius (taigi, gal seniausiems jau laikas į pensiją?), vienodos spalvos megztukus ar pan.

4 taisyklė: iš spintos lauk keliauja  rūbai „iškritę iš konteksto”  – jeigu jie absoliučiai nedera prie viso likusio garderobo, gal geriau jau atsikratyti, negu pirkti jiems derančias aprangos detales.  Kuo ilgiau juos mėginsime prisipratinti, tuo daugiau daiktų iškeliaus iš spintos pagal pirmąją taisyklę.

5 taisyklė: iš savo spintos lentynų išimame ne savo rūbus. Pas mus kartais atkeliauja vaikų drabužiai – taigi jiems čia tikrai ne vieta.

Nepatikėsite, jei reviziją padarysite bent du kartus per metus, tikrai rasite kuo vilkėti, bet spintos durys užsidarys.

Be to, dar ir padarysite gerą darbą – visus rūbus, dėl kažkokios tai priežasties nenešiojamus, galite paaukoti „Carito” organizacijai ar šeimos krizių centrams. Bus dar ir moralinė paskata susitvarkyti.

Tvarkingų namų!

8 Comments

  1. Gailė Gailė 2011 02 22

    Ech, patarimai tai geri, bet kada tada beveik nieko toje mnao spintoje neliktų… :))p

  2. Eitne Eitne Post author | 2011 02 22

    Vadinas, turėtumėt daug naujų :)

  3. Gailė Gailė 2011 02 23

    Tokio atsakymo ir laukiau :)) Tikra tiesa – norint prisikviesti kažką naujo į savo gyvenimą, pirma reikia išmesti sena :) Reikės taip ir padaryti – kaip tik pavasarinis tvarkymasis namuose karaliauja :)

    • Eitne Eitne Post author | 2011 02 23

      Bet už tai, kaip smagu pradėt. Mes šiemet sugalvojom dvigubą tvarkymąsi – ruošiamės keltis į namuką, tai teks viską viską peržiūrėt :)

  4. Gailė Gailė 2011 02 23

    Oi, tada tai iš viso gera proga atsinaujinti! :) Sėkmės kraustantis ir naujai įsikūrinėjant :)

  5. Eitne Eitne Post author | 2011 02 23

    Pirmiausia reikia susirast savus namus :)

Comments are closed.