Press "Enter" to skip to content

Talentinga viešnia: Karina ir jos pyragas

Kariną daugelis pažįsta kaip gabią fotografę, gebančią pagauti daug žavingų akimirkų. Dar puikią trijų vaikų mamą. Vilniaus universiteto antrakursę. Pyragų kepėją. Laisvalaikiu mėgstančią skaityti bei prisigalvoti aibę įvairiausių dalykų, kurie mėgsta valgyti laiką.  Šį sykį ji pasakoja apie šeimynos mėgstamiausią pyragą.

Varškės pyragas

Pagrindui:

1 kiaušinis
250 g kepinių margarino
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnis kepimo miltelių
~ 1 stiklinę kvietinių a.r. miltų, tešla turi būti minkšta.

Viršutiniam sluoksniui:

500 g varškės
4 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus (galima ir keturis kokius dėt, jei nemėgstat labai saldžiai)
truputis vanilės
0,5 citrinos ir  1 šaukštelis sodos tai citrinai nuplauti
~ 150 g tikro sviesto
šaukštas/du kvietinių a.r. miltų
1 žiupsnis kepimo miltelių

 

Gaminimas:

Pagrindas:

 

Į dubenį supjaustyti margariną, įmušti kiaušinį ir viską gerai perminkyti, permaišyti.

Subėrti cukrų, vėl viską sumaišyti.

Tada berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliai, jų labai nedaug, gal kokį pusę šaukštelio, gal dar mažiau berti. Pamažu berti miltus į dubenį ir minkyti. Tešla turi gautis minkšta ir dar kimbanti likti.

Imti skardą aukštais kraštais, iškloti kepimo popierium, dugną sviestu patepti, sukrėsti tešlą ir suvilgytais vandeniu delnais paskirstyti po visą skardą.

Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kol gaminamas įdaras.

Įdaras:

Varškę sukrėsti į dubenį, įmušti kiaušinius, viską gerai plakikliu išmaišyti, tada berti cukraus, vanilės.

Citriną gerai patrinti su soda ir nuplauti šaltu vandeniu, nutarkuoti per smulkią tarką pusės citrinos cedrą (žievelę) ir išspausti sultis (taip pat tik pusės citrinos). Viską gerai išmaišyti.

Įberti miltų ir kepimo miltelių, vėl išmaišyti.

Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, supilti į varškės masę ir paskutinį kart viską gerai išmaišyti.

Gautą masę sukrėsti ant anksčiau pagamintos ir jau esančios skardoje, tolygiai paskirstyti ir kišti įkaitusion orkaitėn. Kepti apie valandą. Be proto skanus karštas

2 Comments

  1. Karina Karina 2011 10 20

    Pastaba! Pyragas labai riebus! Jei norite liesesnio – mažinkite margarino ir sviesto kiekį ;)

Comments are closed.