Press "Enter" to skip to content

Šventinės klasikos festivalis „Salve musica”

„Salve Musica“ svaigina ir sušildo!

Šventinės klasikos festivalis „Salve Musica“

Klaipėdos koncertų salė

2011 m. gruodžio 8–31 d.

 Pirmosios snaigės netrukus paįvairins rudenišką pajūrio gamtos peizažą. O po kurio laiko jos visiškai nuklos takelius, vedančius į Klaipėdos koncertų salę. Čia suskambės pirmieji šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ akordai. Nešantys ramybę ir palaimą, išreiškiantys tikrųjų vertybių ilgesį. Amžinai gyva klasikinė muzika pripildys mus visus šviesaus džiugesio ir vilties! Kviečiame gražiausias metų šventes sutikti ir švęsti su muzika!

Salve musica! (C) Klaipėdos koncertų salė

 Gruodžio 8 d., ketvirtadienis, 18 val.

„Ramus advento skambesys“

Atėjus ramybės ir susikaupimo metui tikra atgaiva Jūsų širdžiai taps pradedamasis festivalio koncertas „Ramus advento skambesys“. Su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru jame pasirodys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primadona Sigutė Stonytė. Tai bus išties jaudinantis susitikimas su ryškia kūrybine asmenybe tiek orkestrui, tiek klausytojams. Ir pati dainininkė pripažįsta: „Klaipėdoje dainuoju ne pirmą kartą. Visada apima jaudulys dainuojant gimtame mieste. Čia liko draugai, prabėgo jaunystė, čia pradėjau dainuoti. Labai myliu šį miestą, rodos ir publika čia yra išskirtinė, savaip artima…“

Gruodžio  14 d. trečiadienis, 18 val.

„Čekijos svajos. Geroji meditacija“

„Clarinet Factory” (Čekijos klarnetų kvartetas) yra žinomas kaip nuolat plečiantis žanro ribas ir aktyviai komunikuojantis su auditorija kolektyvas. Festivalyje atliekama jo koncertinė programa sudaryta iš anksčiau išleistų albumų medžiagos, pateikiančios tiek baroko epochos autorių kūrybą, tiek ansamblio narių aranžuotes bei improvizacijas. Greta klasikinių kūrinių puikiai dera paukščių giesmės ir garsų meditacija. Atraktyviems ir spalvingiems grupės pasirodymams nemažai įtakos turi džiazas, Afrikos tautų ir šiuolaikinė elektroninė muzika.

Čekijos klarnetų kvarteto koncertas Klaipėdoje yra tarptautinio projekto CZECK DREAMS dalis, todėl jame skamba ir čekiška muzika – Bedřicho Smetana’os simfoninės poemos “Vltava” atgarsiai. Nacionalinį tautos identitetą žyminčio kūrinio garsai pasigirsta net lėktuve, vos tik nusileidus Čekijos žemėje. Pasvajokime apie tolimus skrydžius skambant romantiškai muzikai!

Gruodžio 16 d., penktadienis, 18 val.

„Kalėdų belaukiant“

Rankinių varpų ansamblis „Arsis“ daug gastroliuoja po visą pasaulį. Kolektyvas jau yra tapęs estų muzikos simboliu ir dažnai atstovauja savo šaliai įvairiuose tarptautiniuose renginiuose. Rankinių varpų ansamblis atlieka specialiai jam sukurtus originalius kūrinius, taip pat klasikinių kūrinių aranžuotes. Jo koncertų metų scenoje būna daugiau nei 50 varpų ir varpelių – nuo pačių mažiausių, laikomų rankose, iki didžiausių, statomų ant grindų. Visų instrumentų svoris siekia net 1 toną.

Varpų ansamblis koncerte Klaipėdoje atliks puikiai žinomas Kalėdų giesmes, suteikdamas progą pajusti artėjančios šventės dvelksmą. „Arsis“ ne tik savitu būdu išgauna muziką, bet ir sukuria ypatingą nuotaiką.

Gruodžio 21 d., trečiadienis, 18 val.

„Sofija muzikuoja“. Muzikinis spektaklis visai šeimai

Mergaitės ir berniukai ne tik mėgsta muziką, bet ir patys muzikuoja Klaipėdos koncertų salės scenoje. Šventiniu kalėdiniu laikotarpiu čia vyksta neįtikėtini dalykai, apie kuriuos pasakoja muzikinis spektaklis visai šeimai „Sofija muzikuoja“. Jį įkvėpė istorija apie prancūzaitę karvytę Sofiją, gyvenančią nedideliame kaimelyje, kurią sukūrė prancūzų rašytojas Geoffroy de Pennart. Be galo muzikali ir beprotiškai mėgstanti dainuoti Sofija džiugindavo savo mažaisiais koncertais draugus ir namiškius. Tačiau labiausiai ji svajojo padainuoti su orkestru.

Kaip sekėsi karvytei Sofijai ieškoti orkestro? Kokie nuotykiai ir išbandymai jos laukė dideliame mieste? Kaip su muzika susijęs kūno svoris, ūgis, ragai ar elegancija? Kaip įtakoja muzikalumui karvytės spalva? Kokią dainelę atliko karvytė ir jos suburtas „Muzikos draugų“ orkestras?

Kviečiame susipažinti su karvyte Sofija ir muzikuoti kartu!

Gruodžio  22 d., ketvirtadienis, 18 val.

Tango opera „María de Buenos Aires“

Ástoro Piazzollos tango opera „María de Buenos Aires“ atskleidžia jausmingą, dramatišką jaunos argentinietės gyvenimo istoriją. Kūrinyje pasakojama Marijos kelionė nuo priemiesčių iki miesto centro naktinių klubų. Pasiekusi šlovę kabaretuose dainininkė patyrė visišką išsekimą. Nors operoje ji miršta, tačiau argentinietiškas tango išlieka nemarus. Maištingas ir laisvas, skaudus ir geliantis iki šiol jis kaitina aistras.

Pagrindinį vaidmenį atliks dainininkė Evelina Sašenko. Ji žinoma kaip daugelio konkursų laureatė, muzikinių projektų dalyvė ir iniciatorė. Tarptautiniame Eurovizijos konkurse Diuseldorfe Eveliną išgirdo visa Europa. Šiame renginyje ji pelnė daug muzikos kritikų bei žiūrovų simpatijų.

„Aš esu Marija iš Buenos Airių, argi nematote, kas aš tokia?- aistringai dainuos Evelina ir privers klausytojus ja patikėti.

Gruodžio 25 d., penktadienis, 16 val. ir gruodžio 31 d. 23.30 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelis

Kalėdinis ir Naujametinis Klaipėdos kariliono koncertai

Nemokamai

Klaipėdos miesto garsinis peizažas jau daugelį metų neįsivaizduojamas be laivų sirenų ir Klaipėdos kariliono. Šiemet per Kalėdas bei sutinkant Naujuosius kariliono garsai taip pat sklis po švenčiantį miestą ir sveikins jo žmones.

Varpų gaudesyje pajuskite vilties skambesį ir ramybės harmoniją!

Gruodžio 29 d., ketvirtadienis,  18 val.

„Atsisveikinimo simfonija“

2011-ieji netrukus liks tik prisiminimuose. Skambant Franzo Josepho Haydno „Atsisveikinimo simfonijai“ susimąstysime apie tai, kas šiemet kiekvienam iš mūsų buvo reikšminga, mintimis aplankysime brangiausius žmones. O kerintis Asmik Grigorian balsas leis išgyventi kilnias grožio akimirkas, pajusti akimirkos trapumą čia ir dabar, tokį ramų nutolstančių metų vakarą. Ilgai lauktas pirmasis tarptautinę karjerą sėkmingai darančios solistės pasirodymas KKS scenoje su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Roberto Šerveniko – puiki šventinė dovana uostamiesčio melomanams!

Gruodžio 31 d., šeštadienis, 18 val.

„Te žėrintys garsai taures pripildo!“

Šventinė Klaipėdos kamerinio orkestro ir vokalinės grupės „Cappella’A” programa į naujuosius palydės svaigiu džiazo ritmu. Tai bus įkvepiantis dviejų idėjų ir entuziazmo nestokojančių klaipėdiečių kolektyvų pasirodymas. Jame „Cappella’A” atliks kūrinius, atnešusius sėkmę tarptautiniuose konkursuose, bei savo gražiausias dainas.

Klaipėdos kamerinis orkestras taip pat mėgsta publiką pamaloninti aktyviomis, džiazo ritmika ir melika prisodrintomis kompozicijomis. Šiai naujametinei programai yra daromos specialios Rimanto Giedraičio aranžuotės. Jos subtiliai atskleis ansamblio narių vokalų dermę ir orkestro styginių spalvą. Visa tai praturtins meistriški Sauliaus Šiaučiulio ir Eugenijaus Jonavičiaus pasažai bei svinguojantys Dainiaus Kažukausko ritmai.

Te žėrintys garsai taures pripildo! Te muzika svaigina ir sušildo!

One Comment

Comments are closed.