Press "Enter" to skip to content

Šeimos laisvalaikis – kaip sutaupyti pramogaujant

Photobucket

Nuotrauka iš juozulevicius.lt

Dabar, labai dažnai tenka išgirsti, kad pramogoms pinigų nebelieka. Nebėra pinigų ilgoms kelionėms, kavinėms, restoranams. Kaip galima sutaupyti pramogaujant? Juk norisi ir tapybos parodą aplankyti, ir šiaip smagiai ir kultūringi praleisti laiką.

Visų pirma, nederėtų praleisti nemokamų renginių. Mieste jų būna visokių: popietės šeimoms, koncertai (geras pavyzdys buvo vasaros koncertai nuo Joninių iki Žolinės, organizuoti Klaipėdos koncertų salės), Jūros šventės renginiai ar pan.

Lietuvoje yra apie 100 muziejų. Juose kainos nelabai didelės, be to vis dar išlaikomos tradicijos – nemokami apsilankymai trečiadieniais ar kitą kokią savaitės ar mėnesio dieną (reiktų pasidomėti konkretaus muziejaus tvarkaraštyje).

Kartais, kad galėtumėt sutaupyti, gal vertėtų į kompaniją pasikviesti ir draugų šeimyną ar kelias – juk grupėms siūlomos labai neblogos nuolaidos. Ir pabūsite kartu, ir pasižiūrėsite parodą ar aplankysite muziejų.

Vykdami į neilgas keliones su vaikais, visuomet pasirūpinkite gerimais ir užkandžiais. Taip tikrai žinosite, ką valgote Jūs ir Jūsų vaikai, o ir kainuos ne tiek, kiek dešrainis degalinėje. Tikrai gamtoje rasite smagią vietelę, kur galite prisėsti ir smagiai pasėdėti su šeima. (Bent jau mums tai labai praverčia, kai važiuojame į trumpas išvykas, pavyzdžiui apžiūrėti žieduojamų paukščių Ventės Rage ar išsiruošiame į ilgus pasivaikščiojimus palei Miniją ar prie Olando kepurės).

Dar vienas geras būdas taupyti – tai vengti pramogų bilietų platintojų-tarpininkų. Tarkim įsigyjant bilietus rengėjų kasose susitaupo nuo 2 iki 10 litų už bilietą.

Pasakykite, kas iš Jūsų su šeima buvo, kad ir Centriniame Klaipėdos pašte? O juk jame jau nuo 1896 yra įrengtas karilionas su 48 varpais, kurių bendras svoris net 6 tonos.  Manau, kad tikrai mamos žino ne vieną vietą, kurią smagu apžiūrėti.

Ką mėgstate Jūs?