Photobucket

Šį sykį mūsų įkvėpimas buvo Pragaro virtuvė. Mergytės baiginėja sirgt, pagaliau galėjome išleist iš izoliatoriaus.

 Taigi sausainiai. Reikės:

400 g miltų
150 g cukraus
200 g sviesto
vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
truputis kepimo miltelių
100 g lazdyno riešutų
4 šaukštai pieno
cukraus pudros sausainiams apvolioti

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Į juos sudedame sviestą ir gerai išminkome. Gaunasi daug riebių trupinių. Supilame cukrų, įmušame kiaušinių trynius, įpilame pieną ir vis minkome, minkome. Suspaudžiame į kamuolį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir, kaip ir visas sviestines tešlas, dedame į šaldytuvą.

Imame gabalą tešlos, suspaudžiame į ilgą dešrą, supjaustome gabaliukais ir pirštais formuojame ragelius. Pakočioti labai neišeis – trupa. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tešloje yra sviesto, taigi sausainiai neprikimba.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps.

Dar šiltus ragelius apvoliojame cukraus pudroje. Šį sykį tai buvo kakavos skonio cukraus pudros milteliai, todėl mūsų sausainių tokia keista spalva.

Skanaus.