Press "Enter" to skip to content

Receptas: Virtų bulvių spurgytės su grybų padažu

Photobucket

Reikalingi produktai:
-virtų bulvių
-druska, pipirai, maltas muskatas
-kiaušinis
-krakmolo
-kiaušinio plakinio pavoliojimui
-džiūvesėlių pavoliojimui
-aliejaus kepimui
Padažui:
-šviežių pievagrybių
-svogūno
-grietinėlės
-druskos, pipirų, lauro lapelis
-miltų dėl tirštumo
Virtas bulves, dar šiltas, sugrūdame kaip košei, įdedam prieskonių,o į ataušusią masę įkulam kiaušinį,dedam krakmolo (taip, jog nelabai liptų prie rankų). Darom spurgytes, voliojam į kiaušinio plakinuką ir džiūvesėlius. Iškepame įkaitintame aliejuje, fritiūrinėje, kol gražiai apskrus.

Grybus padažui supjaustome, tik nepersistengiame – ne per smulkiai. Pridedame kūbeliais pjaustytą svogūną, pakepame ant aliejaus. Pridedame prieskonių, suberiame miltus. Grybų masę supilame į puodą, ten pat supilame grietinėlę ir truputį virinto vandens. Užvirinam, pasūdom pagal savo skonį.

Viskas. Patiekiame prie spurgyčių. Skanaus!

P.S. Į spurgyčių vidų galite įdėti patinkamo įdaro – pavyzdžiui, varškės su prieskoniais ir kapotais špinatais; pakeptą kumpelį ar pan.