Press "Enter" to skip to content

Profilaktinės priemonės nuo gripo ir peršalimo iš … šaldytuvo ar spintelės

Photobucket

Jau įsibėgėjo peršalimo ligų  sezonas. Tai vienam mieste, tai kitame, vis paskelbiama gripo epidemija, daug čiaudinčių, kosinčių ir visaip kitaip negaluojančių. Kaip besistengtume, nebūna taip, kad sergančių nesutiktume. O dar kai namuose auga trys atžalos, tenka į pagalbą šauktis natūralias priemones.

Česnakas. Jį naudojame maiste įvairiomis formomis, vaikai ypač mėgsta sumuštinius: duona, sviestas, smulkiai supjaustytas česnakas. Beje, jo sultis galima lašinti ir į nosį.

Druska. Sūriu vandeniu plauname nosis, skalaujame gerklę. Jei atsirado peršalimo požymių, bet nėra temperatūros – kaitiname kojas.

Imbieras. Vakarais pasimėgaujam šviežiai tarkuoto imbiero arbata.

Medus. Jį mėgstam visokiom formomis, dažniausiai sučiulpiame vieną, užgerdami arbata.

Citrina. Manau, kad nei vienas nepamiršta šios natūralios priemonės – arbatos su citrina.

Eukaliptas. Žiemos metu jį naudojame maudydamiesi (kelis lašus eukalipto aliejaus įlašiname į vonią), vaikams tepame padukus.

Kalankė. Šis augalas liaudyje vadinamas „paleistuve”. Toks senovinis būdas atsikratyti prasidedančios slogos. Nuskintus lapus gerai prieš naudojimą 3 dienas palaikyti šaldytuve. Sultis lašinamas į nosį reiktų praskiesti 1:1.

Natūralus maistas. Nepatingime išvirti vištienos sultinio, nes pagal daugelį rekomendacijų tai puikus būdas atstatyti jėgas.

Rankų plovimas. Čia manau irgi daug aiškinti nereikia – mes įpratę plauti rankas parėję iš lauko, perėję per laiptinę, pabendravę su žmonėmis.

Nosinaitės. Čiaudint ar kosint, prisidengiame ne delnu, o popierine nosine ir ją išmetame. Čia sunkiau su mažiukais, tai nors įpratinome, kad kosėtų į alkūnę.

Būkite sveiki!

One Comment

Comments are closed.