Press "Enter" to skip to content

Pinigai ir prietarai

 

Moteris rašo laišką Kalėdų seneliui: „Mielas seneli, padovanok man storą piniginę ir liesą taliją. Ir būk geras, nesumaišyk kaip pernai…”

Vėl artėja senųjų ir naujųjų metų sandūra ir daugelis priims sau pažadą, gyvent geriau, kitaip. Visi, be išimties, norėtų dosnesnių, stabilesnių metų, geresnio uždarbio, solidesnės sąskaitos banke. Tada čiumpa skaityti įvairiausius finansinius horoskopus, dėlioti pranašystes ir mąstyti apie įvairius prietarus.

Tikriausiai, vienas iš daugiausia prietarų ir visokių pamokymų sulaukiantis dalykas – pinigai. Kiekvienas girdėjote, kad negalima dėti rankinės ant žemės, nes pinigai gali supykti ir išeiti iš namų. Nes jie negerbiami, nebranginami. O jei juos prižiūrėsi, saugosi ir skaičiuosi – tada lyg ir patys savaime daugės ir „augs”. Taigi keletas prietarų, kurie padeda išsaugoti pinigus.

Pirmoji grupė prietarų susijusi su atlygiu:

– jei darbdavys moka, vadinasi esate vertas. Niekada nesakykite, kad „per daug, nevertėjo” – geriau našiau dirbkite. Nes pinigai mėgsta, kad juos priimtumėt.

– gavę atlyginimą, neišleiskite tą pačią dieną. Graži suknelė vitrinoje gali palaukti dar parą, o pinigai supras, kad jūs neskubate atsikratyti jais.

– pasilikite vieną pinigėlį po sėkmingo sandorio, pirmo atlyginimo ar kito svarbaus ir sėkmingo reikalo – tas pinigėlis gyvendamas jūsų piniginėje, trauks kitus. Tik neišleiskite jo – nes kitaip ir pinigai išeies.

-jei norite, kad padidintų atlyginimą – kreipkitės į darbdavį trečiadienį.

Kita grupė – pinigai ir piniginė:

– jei dovanojate žmogui piniginę, joje turi būti nors vienas pinigas, niekad nelaikykite jos tuščios.

– piniginė turi būti tvarkinga, nenutrinta, be pašalinių daiktų – tegul ten būna tik pinigų namai. Kai kurie patarėjai siūlo netgi kreditines korteles, lojalumo korteles ir dokumentus nešiotis atskiruose dėkluose, o piniginėje laikyti tik pinigus.

– gerai piniginėje nešiotis kinietišką pinigėlį, perrištą raudonu siūlu.

– visos kupiūros turi būti sudėtos tvarkingai, veidu į šeimininką.

– jeigu pinigus radote, išlošėte, gavote dovanų – juos kuo greičiau išleiskite arba atiduokite, kam jų labiau reikia.

– kai kurie dar rekomenduoja, piniginėje visus metus nešiotis stambų banknotą, taip parodant, kad pinigų vieta čia.

– nelaikykite nuotraukų piniginėje – kad netrukdytumėt pinigams (jų energijai cirkuliuoti) arba nepakenktumėt artimiesiems.

Su skolomis:

– nesiskolinkite pinigų pirmadienį.

– neskolinkite pinigų antradienį.

– neatidavinėkite skolos penktadienį.

– grąžinti ir paskolinti geriausiai tik ryte, nes bet kokie veiksmai su pinigais vakare, veda prie nuskurdimo ir, aplamai, stenkitės niekada nesiskolinti, o dažniau skolinti, tartum programuodami pinigus visada pas jus sugrįžti.

Dovanas:

– dovanoti pinigus reikia tik nelyginėmis sumomis (5 litai, 15 litų ir t.t..

– dovanojant piniginę, taupyklę ar kitą daiktą, kuriame bus laikomi pinigai – dovanokite kartu ir nors vieną monetą, kad pinigai geriau kauptųsi.

Sakoma, kad prietarai neveikia, kai jais netikima. Taigi – išsirinkite pačius geriausius, norite tikėkite, norite ne. Juk bet kuriuo atveju, visi geri ir blogi dalykai prasideda mūsų pasąmonėje.

Puikių Jums metų!

2 Comments

  1. Giedrė Giedrė 2011 12 29

    Pastebėjau vieną dalyką – kuo labiau žmonės suka galvą dėl pinigų, dėl to, iš kur jų gauti, tuo mažiau jų turi. Nesakau, kad pinigais reikia visiškai nesidomėti, tačiau jų sureikšminti irgi nereikėtų. Jeigu teigsi, kad pinigų nėra ir nebus, taip ir bus.

  2. Aurimas Alionis Aurimas Alionis 2012 01 02

    Prietarais tikiu, ypatingai gerais, ir tikrai manau kad jie daugiau ar mažiau veikia, ir nepriklauso, mes tikim ar ne, svarbu kad viskas būtų gerai. :)

Comments are closed.