Press "Enter" to skip to content

Pesto

Foto iš brandyscrafts.blogspot.com

Originalus receptas:

3 puodeliai šviežaus baziliko
1 puodelis alyvų aliejaus
4 česnako skiltelės
1,5 puodelio riešutų
permezano sūrio

Mes iš darbo grįžinėjam vėlai. Tai apie šviežius bazilikus galima pasvajoti. Lentynose likę keli apvytę krapai. Pas močiutę važiuosim tik savaitgalį. Taigi, mūsų Pesto variantas su džiovintais bazilikais:

1 stiklinė alyvuogių aliejaus
1,5 stiklinės graikiškų riešutų
4 skiltelės česnako
100 g „Džiugo“ sūrio
pusė pakelio džiovinto baziliko
 

Riešutus supyliau į kombainą ir gerai susmulkinau, tada į kompaniją įmečiau česnaką, sūrį, supyliau aliejų ir… padažas gatavas.

Belieka išvirti makaronų ir juos sumaišyti su keliais šaukštais padažo.

Skanaus!