Dar vienas pyragas, kažkaip užderėjo jų – norisi palepinti šeimyną, kol dar įvairiausių uogų ir vaisių sezonas. Šį sykį – persikų su traškiu paviršėliu. Prireiks:
Tešlai: 3 kiaušiniai 3 šaukštai cukraus 100 g sviesto 2 stiklinės miltų (suminkom normalią tešlą) 2 šaukšteliai kepimo miltelių keli lašeliai vanilės esencijos
Įdarui:
7 plonomis riekelėmis supjaustyti persikai šaukštas cinamonoPaviršėliui:
2 šaukštai sviesto 2 šaukštai cukraus stiklinė miltųTešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą, kaip ir bet kokią sviestinę. Kad pabūtų pusvalanduką. Tiesa, aš sviestą laikau šaldytuve, paskui sutarkuoju su burokine tarka – nei lydau, nei ilgai suku.
Įdarui persikus supjaustome plonomis riekelėmis.
Tešlą iškočiojame ir ja išklojame formą. Manoji skarda didelė – 35 x 25. Visą tešlą kruopščiai apklojame persiko riekelėmis. Apibarstome cinamonu.
Sviestą, cukrų ir miltus, skirtus paviršėliui išmaišome ir paruošiame trupinius. Jais apibarstome pyragą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Skanaus!
Skonis puikus – tešlos trapumas, persikų su cinamonu derinys ir traškus paviršėlis.