Press "Enter" to skip to content

Persikų pyragas su traškiu paviršėliu

Dar vienas pyragas, kažkaip užderėjo jų – norisi palepinti šeimyną, kol dar įvairiausių uogų ir vaisių sezonas. Šį sykį – persikų su traškiu paviršėliu. Prireiks:

Tešlai:
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
100 g sviesto
2 stiklinės miltų (suminkom normalią tešlą)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
keli lašeliai vanilės esencijos

 

Įdarui:

7 plonomis riekelėmis supjaustyti persikai
šaukštas cinamono

Paviršėliui:

2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
stiklinė miltų

Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą, kaip ir bet kokią sviestinę. Kad pabūtų pusvalanduką. Tiesa, aš sviestą laikau šaldytuve, paskui sutarkuoju su burokine tarka – nei lydau, nei ilgai suku.

Įdarui persikus supjaustome plonomis riekelėmis.

Tešlą iškočiojame ir ja išklojame formą. Manoji skarda didelė – 35 x 25. Visą tešlą kruopščiai apklojame persiko riekelėmis. Apibarstome cinamonu.

Sviestą, cukrų ir miltus, skirtus paviršėliui išmaišome ir paruošiame trupinius. Jais apibarstome pyragą.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje  30 minučių.

Skanaus!

Skonis puikus – tešlos trapumas, persikų su cinamonu derinys ir traškus paviršėlis.