Press "Enter" to skip to content

Pakavimo idėja: pakuojame saldainius

Vos atkeliavus adventui (o kartais net truputi prieš jį) parduotuvės prisipildo Kalėdų atributika išmargintomis saldainių pakuotėmis. Dažniausiai jų kaina nesikandžioja, bet išvaizda labai retai džiugina akį. Būtent dėl šios priežasties sugalvojau saldainius perpakuoti pati. Parodysiu kaip tai padaryti ir Jums.

Reikės:

Spalvoto popieriaus

Sviestinio popieriaus

Pieštukinių klijų

Žirklių

Pieštuko (ar pieštukų, jei aplikaciją nuspręsite piešti)

Pirmiausia – išsimatuojame saldainio plotį ir ilgį, žinodami šiuos du skaičiukus apskaičiuokime pakavimo pagrindo dydį. Tai padaryti labai paprasta. Plotį skaičiuojame taip: saldainio plotis + saldainio kraštelio plotis x 2 + (1,5 cm + puse saldainio ploto) x2, kad visa tai suprasti būtų papraščiau savo saldainio išmatavimus(naudojau baltosios meškos saldainius): 2,5 + 1×2 + (1,5 + 1,3)x2 = 10,1 (vienas dingęs milimetras niekam nepakenks, todėl apvalinam iki 10)

Ilgį matuojame taip: saldainio ilgis + saldainio kraštelio plotis x2 + 1,5 x 2 (jei bus per ilgas – bet kada galėsite pakirpti), ir vėl parašau saviškio skaičiavimus: 4,5+1×2+1,5×2 = 9,5

Taigi, apskaičiavę susibraižome pasirinktos spalvos lapą stačiakampiais, juos išsikerpame.

Atėmę po 1 cm iš ilgio ir pločio išsikerpame stačiakampį iš sviestinio popieriaus. Taigi, turime sviestinio ir spalvoto popieriaus stačiakampius:

Sviestinio popieriaus kampus priklijuojame prie spalvoto popieriaus:

Ir pradedame pakuoti!

Pirmiausia sulenkiame ilgio kraštines ir truputi paklijuojame:

Tada įlenkiame galą taip kaip parodyta nuotraukoje (paprasčiausiai dedame nykštį per vidurį, šiek tiek įsispaudus formuojame pagal saldainio formą.

Tada lenkiame kraštus (taip pat pagal saldainio formą):

Tą patį padaromeir su kita puse, tada klijuojame aplikaciją ir štai – mūsų saldainis baigtas: